Valjevo zaslužuje modernu halu i sportske terene

imageMinistarstvo omladine I sporta finansiraće rekonstrukciju košarkaškog igrališta na Pećini. „Valjevu je potrebna Hala sportova”, izjavio je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić prilikom obilaska sportskog terena..

Grad Valjevo konkurisao je prošle godine u ministarstvu sporta za rekonstrukciju i adapaciju košarkaškog terena želeći da upravo uredjenjem sportskih terena na Pećini zaokruži jednu celovitu slika samog parka Pećina.
„ Predvidjeno je projektom da i ovde bude uradjena tartan podloga kao što je to na Studentu , tribine i zamena koševa.Teren će u potpunosti finansirati ministarstvo . Inače mi smo pre dve godine uradili Studiju koja nosi naziv Valjevo grad sporta , izmedju ostalog tu je i Hala sportova koja nam je svima rak rana jer je projekta koi već postao čuven po tome što se radi dvadeset godina , tu je i zatvoreni bazen koji je projekat već deset ili više godina. Tu je stadion Pećina kom fali krovni pokrivač. Tu su i projekti vezani za pešačke i biciklističke staze”, rekao je zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić napomenuvši da je ovo prvi put posle 15 godina da grad ima priliku da nešto konkretno dogovori. „ Nisu problem ideje, bar one postoje , nije problem nii započeti nešto, važnije je to nešto završiti i nadam se da ćemo od danas ući u tu fazu završavanja svih tih projekata, ”kaže Jeremić.

image Da je namera grada da uredi i unapredi sportsku infrastrukturu potvrdio je i gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović koji je rekao da će grad jasno predočiti ministarstvu potrebe sportske infrastrukture u gradu. „ Ministru ćemo pokazati i stadion na Pećini koji je priličnu štetu pretrpeo u poplavi . Kao grad učestvovaćemo onoliko koliko nam to mogućnosti dozvoljavaju i nadam se u saradnji sa ministarstvom da ćemo postići rezultate”, rekao je gradonačelnik Gvozdenović.
Kako se moglo čuti od samog ministra Udovičića ministarstvo omladine i sporta je uspelo da iz IPA fondova obezbedi sredstva za izgradnju 25 sportskih i 27 dečijih igrališta u Srbiji. „ želimo da omogućimo našim sugradjanima da mogu besplatno da se bave sportom i da nema privilegovanih.Želja nam je da što više ovakvih terena koji su dostupni svima rekonstruišemo i da privučemo veliki broj dece na ovakva igrališta . Konkretno ovaj projekat košta 7,5 miliona dinara gde ćemo sve obnoviti i dobiti jedan poseban sjaj u ovom sportskom centru koji će privući neke nove Miloše koje Srbija zaslužuje”, rekao je Udovičić.

image Ministar kaže i da je na sastanku sa gradskim rukovodstvom posebno razgovarano na temu hale sportova. „ Znamo da je projekat koji je uradjen 1999. godine napravljen kao  nerealan i nije modernizovan u ovom periodu . želimo da napravimo jedan racionalan projekat i onda sa njim izadjemo pred gradjane valjeva , ali i pred celokupan sistem sporta jer smatramo da Valjevo zaslužuje itekako jednu modernu sportsku halu , ne samo za košarku već i za odbojku i sve sportove jer želimo da sport približimo svima”, rekao je ministar Vanja Udovičić.

image

S.V.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.