„Razigrano pero”

imageLiterarna sekcija „Razigrano pero” i Lingvistička sekcija OŠ „Braća Nedić” iz Osečine, osvojile su prva mesta na ovogodišnjem Republičkom takmičenju literarnih i lingvističkih sekcija osnovnih i srednjih škola Srbije koje organizuju Društvo za srpski jezik i književnost Srbije, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Zadužbina Desanke Maksimović i Vukova zadužbina.

Literarna sekcija „Razigrano pero” osvojila je prvo mesto i Nagradu „Prof. dr Slobodan Ž. Marković” za rad i rezultate postignute u školskoj 2015/2016. godini zahvaljujući predanom radu i talentu svih njenih članova. Nagradom „Prof. dr Slobodan Ž. Marković”, nagrađena je i msr Lidija Marić Jovanović za stručno vođenje Literarne sekcije „Razigrano pero”. Literarna sekcija treći put učestvuje na republičkom takmičenju i treći put osvaja nagradu.
Lingvistička sekcija je osvojila prvo mesto za istraživački rad i promovisanje i očuvanje srpskog jezika u školskoj 2015/2016. godini, a za stručno vođenje sekcije nagrađena je profesorka Dragica Puljezević. Lingvistička sekcija šesti put učestvuje na republičkom takmičenju i peti put osvaja jednu od prve tri nagrade.
Izuzetni retultati, talenat i zalaganje učenika obe sekcije zaslužni su za dva presedana u istoriji republičkih takmičenja sekcija. Literarna i lingvistička sekcija OŠ „Braća Nedić” jedine su sekcije iste škole koje su iste godine pobedile ili osvojile nagrade na Republičkom takmičenju literarnih i lingvističkih sekcija osnovnih i srednjih škola Srbije. Prvi put obe sekcije i profesorke koje njima rukovode, nagrađene su za rad u školskoj 2012/2013. godini, lingvistička sekcija prvom, a literarna drugom nagradom, a ove godine obe sekcije pobedile su u svojim kategorijama za rad i rezultate u školskoj 2015/2016. godini.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.