Počeo program i za mališane koji su dobili besplatnu školarinu

imageU klupe Obrazovnog centra mentalne aritmetike “Smaart” sela je nova grupa polaznika, a u pitanju su đaci kojima je škola “Smaart”, kao i Centar “Pro-Mens” iz Niša, vlasnik licence SuanPan obrazovno-razvojnog programa u Srbiji, obezbedio besplatnu školarinu.

Ukupno 14 mališana tako će do novembra besplatno pohađati program SuanPan mentalne aritmetike. Njih sedam dolazi iz svih osnovnih škola na području grada, četvori ih je iz seoskih škola u Divcima, Brankovini, Poćuti i Stavama, dok su troje predškolci iz valjevskih vrtića. Osnovci, koji pohađaju peti ili šesti razred, svrstani su u sekundardnu, dok će predškolci program slušati u “kinder” grupi škole “Smaart”.
Mentalna aritmetika, naučno priznati obrazovno-razvojni program, podstiče razvoj obe hemisfere mozga, omogućava deci bolju pažnja i koncentraciju, jača moć usvajanja gradiva, memoriju i refleksu, te na viši nivo podiže i kreativnost, logiku i analitičke veštine deteta.
Obrazovni centar „Smaart“ prva je privatna škola u Valjevu koja je u prvoj godini svog rada omogućila grupi mališana da besplatno pohađaju njen program.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.