Plakete za Belorusiju I Češku

imageNa svečanoj sednici prilikom proslave Dana grada Valjeva biće uručene dva javna priznanja-Plakete grada Valjeva , ambasadi Češke i ambasadoru Belorusije Vladimiru Čuševu.

Gradsko veće donelo je odluku da se dodeli javno priznanje ambasaadi Republike Češke u Srbiji za doprinos kontinuiranom razvoju i unapredjenju sveobuhvatnih medjusobnih odnosa grada Valjeva i Republike Češke. Plaketa grada biće dodeljena i ambasadoru Belorusije u Srbiji Vladimiru Čuševu za izuzetan doprinos uspostavljanju saradnje i daljem osnaživanju medjusobnih odnosa grada Valjeva i Republike Belorusije.
„ Poznato je da je u gradu Molodečnu koji je posetio gradonačelnik zajedno sa premijerom Vučićem potpisan jedan sporazum o saradnji i mi želimo da btu saradnju i dalje unapredjujemo i zato ovo priznanje dodeljujemo upravo u tom aspektu unapredjenja buduće saradnje. Drugo priznanje koje ćemo dodeliti , a to je ambasadi Češke je jedna zahvalnica za sve ono što je Češka država i njihova Razvojna agencija uradila na teritoriji grada Valjeva. Češka je jedna od ržava koja je najviše uložila u naš grad i mislim da zavredjuju jedno ovakvo priznanje“, rekao je na sednici Veća zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić.
Republika Češka inače je do sada kroz razne projekte u Valjevo uložila 3,2 miliona evra.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.