Nova odluka o radnom vremenu samo za Tešnjar

imageOdlukom Veća izmenjena je ranija odluka o radnom vremenu ugostiteljskih objekata i to u segmentu koji se odnosi na staru čaršiju Tešnjar. Odluka je izmenjena nakon peticije koju su uputili meštani Tešnjara.

„ Ova odluka dolazi nakon peticije i inicijative meštana Tešnjara i poprečnih ulica. Došlo je do odredjenih anomalija , jer su neki vlasnici kafića počeli da registruju noćne klubove u prostorima koji ne zadovoljavaju ni minimum uslova da bi se tom delatnošću bavili . S obzirom da još uvek nemamo jasno definisane uslove šta koji objekat treba da ispunjava da bi imao potrebne dozvole i mogsao da se bavi nekim oblikom ugostiteljstva ovo je najefikasnija odluka kojom možemo da sprečimo zloupotrebu naše ranije odluke. Naime sama odluka glasi tako da se ne dozvoli rad duže od jedan sat iza ponoći u Tešnjaru. To je u skladu sa peticijom koju je potpisalo preko 150 meštana“, kaže zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić.
On je na sednici Veća naveo i da postoje i drugi načini sankcionisanja kao što je merenje buke , ali da se do sada u praksi pokazalo da dok se obavesti Agencija za merenje buke i oni dodju buke i nema.

image „ Možda će u nekim našim budućim odlukama biti primenljiva i odluka o elektronskoj muzici u Tešnjaru, ali za sada moramo ovako kako bismo izašli u susret gradjanima, a sa druge strane i sprečili zloupotrebu naše ranije odluke“, kaže Jeremić.
Ovom novom odlukom predvidja se radno vreme radnim danima do ponoći , a vikendom odnosno petkom i subotom do jedan sat iza ponoći i ova odluka je važeća i obavezujuća i za noćne klubove i noćne barove u Tešnjaru.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.