Partijsko zapošljavanje na minimumu

imageNa prvom mestu prilikom zapošljavanja treba da bude stručnost, a ne partijsko zapošljavanje, poručila je predsednica Asocijacije nezavisnih sindikata Srbije Ranka Savić. „ Partijsko zapošljavanje je u Krušiku na minimumu“, izjavila je Savić nakon razgovora sa direktorom HK Krušik.

Predsednica ASNS Ranka Savić posetila je HK Krušik i ragovarala sa direktorom fabrike Mladenom Petkovićem. Razlog njene posete bila je prijava koju je dobila , a u kojoj je bilo navedeno da se zaposleni u Krušiku primaju isključivo po partijskom ključu. Savićeva je novinarima ispred fabrike rekla da je sa direktorom postigla zadovoljavajuće dogovore.
„Razjasnila sam to sa direktorom Mladenom Petkovićem i dobila čvrsta uveravanja da se prilikom prijema gleda sposobnost i stručnost. Postigli smo dogovor i da prilikom sledećih prijema novih radnika u rad kadrovske komisije budu uključeni i predstavnici svih sindikata koji deluju u „Krušiku“, te da će dobiti spiskove onih koji konkurišu za posao da li su obučeni za radna mesta na koja se javljaju. Optimista sam da će prijem po „partijskoj liniji“ biti sveden na minimum“,rekla je Ranka Savić.

image

Ona kaže da joj je bilo zadovoljstvo da poseti fabriku koja dobro posluje i zapošljava radnike te i da je Srbiji potrebno više fabrika sa takvim referencama. „Plate su iznad proseka, fabrika povećava obim proizvodnje i shodno tome zapošljava nove radnike. Od direktora sam dobila obećanje i da će fabrika u narednom periodu uložiti i u novu zaštitnu opremu za radnike i povećanje njihove bezbednosti na radu,“rekla je Savić.
„Krušik“ trenutno ima 2.358 zaposlenih, a od tog broja više od 700 ljudi je počelo da radi prošle godine. Broj zaposlenih uskoro treba da bude veći za još oko 100 ljudi, jer se u “Krušiku” privodi kraju gradnja novog pogona – savremene “kapislane”. Ova fabrika trenutno ima potpisane ugovore vredne 280 miliona dolara.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.