Profesori Gimnazije na stručnim skupovima

imageU toku zimskog školskog raspusta koji tradicionalno obeležavaju razni oblici usavršavanja nastavnika, profesori Valjevske gimnazije su učestvovali na nekoliko stručnih skupova .

Medju njima ističemo kojih ističemo studijska putovanja, trodnevnu konferenciju „Nove tehnologije u obrazovanju 2017.“ u organizaciji British Council-a, trodnevni seminar za profesore srpskog jezika i književnosti, dvodnevni Državni seminar Društva matematičara Srbije i nekoliko jednodnevnih seminara (istorija, geografija, francuski jezik …). U pobrojanim aktivnostima učestvovalo je 26 profesora Valjevske gimnazije.

Profesorka nemačkog jezika Ivana Veselinović je dve nedelje u organizaciji Gete instituta boravila na studijskom usavršavanja u Getingenu (SR Nemačka), gde je učestvovala u programu osposobljavanja nastavnika za realizaciju progra-ma vannastavnih aktivnosti (dramske sekcije, portali, časopisi …) na nemačkom jeziku.

Napominjemo i da je na konkursu Društva za srpski jezik, „Gimnazijalac“ – list učenika Valjevske gimnazije (urednik profesor Danijela Golubović) dobio treću nagradu, literarna sekcija (rukovodilac profesor Milena Milisavljević) nagrađena trećom nagradom, a da je lingvistička sekcija (rukovodilac profesor Milena Petrović) osvojila pohvalu.

Na Državnom seminaru za nastavnike matematike i informatike učestvovalo je 11 profesora, a neki od njih su imali i veoma aktivnu ulogu. Aktiv profesora matematike Valjevske gimnazije je imao zajedničko saopštenje vezano za inici-jalno testiranje učenika Valjevske gimnazije u 2016. godini. Profesorka Ivanka Tomić je govorila o aktivnostima Podružnice matematičara Valjevo, a profe-sori Veljko Ćirović i Vojislav Andrić su imali po dva samostalna petočasovna predavanja i jedno zajedničko petosatno predavanje.

Aktivnosti na planu stručno-pedagoškog usavršavanja se nastavljaju trodnevnim studijskim putovanjem 17 profesora Valjevske gimnazije u Sloveniju gde će od 15. do 17. februara posetiti pet slovenačkih gimnazija (Ljubljana, Idrija, Mari-bor), upoznati se sa njihovom opremljenošću i delatnošću i sa kolegama iz Slovenije razmeniti iskusta vezana za organizaciju i realizaciju nastavnih i vannastavnih aktivnosti u gimnazijama.

Gimnazija

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.