Nov izgled polikliničkog dela Opšte bolnice

imageProšle godine u Opštoj bolnici Valjevo uspešno su okončani radovi koji su sprovodeni u okviru programa Ministarstva zdravlja u okviru sanacije i adaptacije zdravstvenih objekata u Srbiji , kao i radovi na poboljšanju opštih uslova koje je započela uprava Opšte bolnice.

Oko 700 miliona je izdvojeno iz budžetske rezerve za obnovu i raspoređeno na preko 160 ustanova u sistemu zdravstvene zaštite u Srbiji. Ovi radovi su podrazumevali krečenje, rekonstrukciju sanitarnih čvorova, plafona i podova. Uprava Opšte bolnice Valjevo započela je i pre ove akcije Ministarstva radove na rekonstrukciji Polikliničkog dela gde su smeštene najfrekventnije ambulante. Sredstvima Ministarstva u iznosu 5,4 miliona za krečenje i sanaciju sanitarnih čvorova uspešno su završeni radovi koji su dali novo lice starom Polikliničkom delu u kome nije bilo takvih radova preko tri decenije.

image Daljim zalaganjem uprave OB Valjevo, potpuno su obnovljeni atrijumi ispred internističkih ambulanti u prizemlju Poliklinike, koji sada predstavljaju zelenu oazu za pacijente koji čekaju svoj pregled. Dva atrijuma su opremljena zahvaljujući donatorima ukrasnog kamena iz Mionice, zatim učenicima Poljoprivredne škole Valjevo, a sadnicama rasadnika “Lepo polje” je oplemenjen eksterijer atrijuma. Atrijum ispred dečije hirurške ambulante igračkama je opremila je STR “Herc”, a staklo su oslikali polaznici strip radionice Centra za kulturu Valjevo. Uprava OB Valjevo ističe veliku zahvalnost na dobroj volji svima koji su pomogli obnovu ovih atrijuma, ističući ih kao dobre primere društvene odgovornosti.

PR Opšte bolnice

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.