Putovanja sa emotivnim benefitom?

imageNa sledećoj sednici Skupštine odbornicima bi trebalo da budu dostavljeni izveštaji o službenim putovanjima imenovanih, postavljenih , ali i zaposlenih lica Grada Valjeva. Da ova nova vlast očito voli da putuje, za govornicom je rečima : „Mi još gori od prethodne vlasti“, potvrdio odbornik naprednjaka Aleksandar Ranković.

Kako se moglo čuti na sednici Skupštine grad je budžetom opredelio za ovu godinu 6,5 miliona dinara za službena putovanja. Za skupštinskom govornicom odbornik SNS-a Aleksandar Ranković uz tvrdnju da je zbog putovanja kritikovao prethodnu vlast je i dodao: „ Ne mogu biti licemeran. Ne mogu sada kada sam kritikovao prethodnu vlast prećutati 6,5 miliona opredeljenih za putovanja. Pa mi smo još gori onda nego oni. Ko toliko  putuje i sa kojim benefitom za grad? Ja mogu da razumem da putuju gradonačelnik i zamenik i njima nemam šta da zamerim , ali putovanja prvog i drugog ešalona uz dodatak emotivnih veza to zaista ne mogu“.

Iako Ranković nije u svom govoru naveo na koga se tačno misli kada se govori o ešalonima , ali se može predpostaviti da se   kao prvi ešalon mogu smatrati  nameštenici kao što su pomoćnici gradonačelnika, članovi Veća , najbliži saradnici zamenika i gradonačelniika , funkcioneri Skupštine, a u drugom ešalonu i zaposleni na odredjenim mestima. Jedino što nije bila tema sa odgovorom,  u skupštinskom holu, jeste koje su to emotivne veze iznudile putovanje?
Ipak Skupština grada usvojila je Rankovićev zahtev da se odbornicima dostave izveštaji o putovanjima koji odgovaraju na pitanja ko je i gde putovao, koliko puta i sa kojim benefitom za grad Valjevo.  „ Pa nismo mi kneževina Monako da se putuje i troše pare na putovanja . Šest i po miliona za putovanja ?“ upitao je Ranković dok niko iz vladajuće koalicije nije odgovorio za govornicom na postavljeno pitanje.
Sada kada grad ima nove automobile jasno je da su putovanja privlačna .
U decembru mesecu grad Valjevo kupio je dva automobila ukupne vrednosti 5,5 miliona dinara i to luksuznau limuzinu „škodu superb“, vrednosti oko 3,4 miliona dinara sa PDV-om, za koju je najavljeno da će je koristiti gradonačelnik i „daciu duster“ (4×4), koja je koštala oko 2,1 milion dinara sa PDV-om, i po najavi treba da bude na usluzi vanrednim situacijama i za obilazak terena.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.