Pet zaposlenih ostaje bez posla u Poletu

imageDirektor Poleta Ljubinko Andrić oglasio se Saopštenjem za javnost u kome navodi da je ovo preduzeće 2016. godinu završilo sa ostvarenom dobiti. Novom sistematizacijom pet zaposlenih ostaje bez posla. Po svemu sudeći u pitanju su bivši direktori .

„Obaveštavamo Vas da će preduzeće JKP“Polet“ Valjevo poslovnu 2016.god poslovati pozitivno. Ostvarena dobit će biti od 300 do milion dinara. U periodu od 8.10 do 31.12.2016.god. JKP „Polet“ je potrošilo 5,5 miliona dinara na ime investicija redovnih troškova i angažovanja zaposlenih na održavanju higijene, obezbeđelja za potrebe JKP „Polet“ Valjevo. JKP „Polet“ Valjevo sa 31.12. potražuje 11 mil.dinara. U toku rešavanja problema JKP „Polet“ Valjevo, direktor preduzeća je utvrdio da trafo staninica koja je vlasništvo JKP „Polet Valjevo i nalazi se na lokaciji robne pijace čija je vrednost 100 000 maraka – 50. 000 Eura odnosno 6,5 mil.dinara. Fakturisanjem navedenog iznos EPS-u Valjevo i isknjižavanje iz imovine „Poleta“ Valjevo preduzeće ima suficit u iznosu od milion dinara”,navodi se u Saopštenju.
Nova sistematizacija koju je Andrić najavio na poslednjoj konferenciji za novinare je po svemu sudeći i uradjena jer se u Saopštenju Andrić osvrće i na tu činjenicu navodeći da pet fakultetski obrazovanih radnika nisu potrebni ovom preduzeću.
U Saopštenju se navodi: „Po novoj sistematizaciji JKP „Polet“ Valjevo za funkcionalno i ekonomsko polslonanje firme potrebno je 6 noćnih čuvara, 6 naplatača, 6 higijeničara, 6 redara.U administarciji je neophodno 2 izvršioca u službi računovodstva, pravna služba 2 izvršioca, poslovni sekretar i kafe kuvarica, referent logistike, jedan radnik na održavanju, jedan šef pijaca. Izmišljena radna mesta za pet fakultetskih obrazovanih radnika se gase i isti će biti poslati na biro zbog racinalizacije poslovanja i ekonomske opravdanosti.Prema neproverenim informacijama oni koji ostaju bez posla su su podneli krivične prijave. Direktor je podneo zahteh Gradskoj upravi za smenu predsednika Nadzornog odbora Zorana Arsića i predložio za novog predednika Nadzornog odbora JKP „Polet“ advokata Rajka Vukićević.”
U Saopštenju koje direktor Andrić potpisuje takodje se navodi i deo vezan za opstrukcije pojedinih zaposlenih zbog čega je , kako kaže za polovinu radnika izostala zarada pre praznika. „Upoznajemo javnost da opstrukcije zaposlenih prema direktoru i firmi se ogleda u tome da je na računu JKP „Polet“ dana 4.1.2017. god. bilo 3.300.000,00 dinra i da je tog dana direktor pozvao Šefa pravne službe i šefa računovodstva i naredio da se obračuna zarada za 33 zaposlena za mesec decembar. Zarada je obračunata 6.1.2017.god. oko 13 časova tako da polovina radnika nije dobila zaradu pred praznike. Poređenja radi zarada za dve hiljade i sto radnika Krušika-a se obračuna za dva sata”, zaključuje se u Saopštenju.

Vamedia

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.