Ogreva nema

      Нема коментара на Ogreva nema

imageDomaćinstva priključena na gradsku Toplanu ovih dana ne razmišljaju o ogrevu dok je potpuno drugačija situacija u 80% preostalih domaćinstava u Valjevu .Mraz koji je već dugo prisutan neverovatnom brzinom troši ogrev, a ogreva nema.

Poslednjih dana u Valjevu izuzetno niske temprature povećale su potrošnju ogreva. U posebnom problemu su svi oni koji su očekivali potrošnju nalik prošlogodišnjoj . Počev od onih koji se greju na ugalj , a čije su zalihe pri kraju jer uglja na valjevskim stovarištima gotovo i da nema. Prelazak na ogrevno drvo nije tako jednostavan u ovom trenutku, jer se kubik naplaćuje sa prevozom 4600 dinara. Cena samog drveta je povećana dok je cena prevoza ostala na istom nivou, pa se za prevoz do 25 kilometara od Valjeva plaća 4000 dinara. Poneki prevoznici cenu odredjuju prema broju kubika koje vuku.
Ipak dodatni problem imaju oni koji žive u visinskim delovima grada gde kamioni teško prolaze. Ni samog ogrevnog drveta nema mnogo u ponudi pa je kako saznajemo prava umetnost pronaći one koji ogrevno drvo prodaju.
U ovom trenutku u Valjevu nema ni peleta pa je očita zabrinutost i za ovaj ogrevni materijal.
Razloga za zabrinutost nemaju jedino potrošači na sistemu gradske Toplane koja je obezbedila dovoljne količine mazuta i koja najavljuje stabilno grejanje narednih dana. Ipak potrošnja mazuta i u Toplani poslednjih dana je izraženo povećana.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.