Na Maglešu preminuo planinar

imageM. D. (61) iz Beograda preminio je danas na planini Magleš kod Valjeva. Telo planinara iz Beograda, koji se sa još nekoliko članova PK "Železničar" nalazio na planinarskoj turi na ovoj valjevskoj planini, transportovali su pripadnici Gorske službe spasavanja Srbije.

"Spasiocima Gorske službe spasavanja Srbije je danas oko 14 časova upućen poziv o iznenadnom smrtnom slučaju planinara koji je učestvovao u planinarskoj turi na planini Magleš zajedno sa planinarskim klubom. Nakon primljenog poziva, spasioci Gorske službe spasvanja Srbije iz stanice Beograd, su oko 16 časova, krenuli ka koordinatama koja im je dostavila grupa planinara među kojima se nalazio unesrećeni planinar. Prema rečima učesnika planinarske ture, unesrećenom je tokom šetnje pozlilo, nakon čega je pao. Planinari su pozvali hitnu pomoć i započeli reanimaciju ali je nakon dolaska lekara, konstatovana smrt", navodi se u saopštenju Gorske službe spasavanja.
Po dolasku na lice mesta, kako je saopšteno, spasioci su telo M.D. transportovali po dubokom snegu uz pomoć spasilačkih nosila, do najbližeg puta udaljenog pet kilometara, nakon čega je telo preuzela pogrebna služba.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.