Većina odlučuje o parlamentarnim izborima

image Srbija će kako prenose nacionalni mediji 9 aprila birati predsednika. Sam premijer Aleksandar Vučić sve češće govori o mogućim parlamentarnim izborima istog dana ipask na jučerašnjoj konferenciji za novinare Vučić izjavio da ako bude skupštinske većine neće biti izbora.

Televizija N1 prenosi da je predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio da ako skupštinske većine bude neće biti potrebe za prevremenim parlamentarnim izborima.
"Neko misli da su potrebni (parlamentarni izbori), neki misle da nisu. Ukoliko ne bude većine u Skupštini znači da su potrebni, ako je bude znači da nisu", rekao je Vučić novinarima u Skupštini upitan da prokomentariše ocenu Demokratske stranke Srbije da ti izbori nisu potrebni.
On je dodao da opozicija "zna da pobeđuje na izborima". "Oni znaju da pobeđuju na izborima, ali ne žele tako brzo da nas pobede. Pre toga ima samo jedna sitnica – moraju da dobiju glasove građana Srbije", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.
Dok mediji spekulišu na temu kandidatat za predsedničke izbore sam premijer još uvek ne govori zvanično. Za sada je na tu temu govorio jedino aktuelni predsednik Tomislav Nikolić izjavljujući da izvesno ima podršku narod za još jedan mandat.
U javnosti se za sada govori o Ivici Dačiću i Rasimu Ljajiću , ali i sve češće u poslednje vreme o Vuku Jeremiću. Jeremić se u ovom slučaju pominje kao mogući kandidat za predsednika srpske opozicije.
U aprilu imamo izbore, a izbori nisu novost za Srbiju samo u poslednje 4 godine imali smo tri izborna ciklusa. A apstinencija sve veća i veća.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.