Valjevski borci ne podržavaju štrajk vojske i policije

imageUdruženje boraca rata od 1990-1999 godine oglasilo se Saopštenjem u kom se navodi da valjevski borci ne podržavaju štrajk vojske i policije. Saopštenje prenosimo u celosti:

"Obaveštavam sindikate vojske i policije da nemate našu podršku u Vašim štrajkovima, a i ne znamo koji su Vaši zahtevi! Kada smo mi rezervisti štrajkovali danima, štrajkovali gladju ispred Vlade Republike Srbije, odsecali prste i prokivali daske kroz šake za naša uskracena prava ni Vi nas niste podržali, cak naprotiv, policija nas je tukla i rasterivala po ulici i pisala prekršajne i krivične prijave, a naše starešine čast izuzecima, nikada nam nisu dali podršku kada smo mi štrajkovali. Vi primate 40 i više hiljada dinara i ne kažemo da je to mnogo, a zapitate li se da li učesnici rata od 1990.godine imaju bar overenu knjižicu da mogu da se leče,da li imaju posao, u kakvim uslovima žive, a da ne pričamo o drugim pravima i zato je bolje da se vratite na svoje časne dužnosti. Šta bi bilo kada bi mi izašli na ulicu da mirno protestujemo protiv Vas i da Vas sprečimo u Vašem štrajku kao što ste Vi nas sprecavali? Ali, mi to nećemo da uradimo i sada je Vas možda stigla nepravda u kojoj ste nas sprečavali. Da li ste se kada zapitali koliko je boraca umrlo za zadnjih 10 godina, u kakvoj bedi i siromaštvu mi živimo kao učesnici rata? Mi smo jedina zemlja u kojoj još nema zakona o borcu i koji je na pragu donošenja i usvajanja i ne mislite valjda da ćemo se pridružiti Vašem štrajku i dati Vam na takav način podršku?
Borite se Vi štrajkom za Vaša prava to je Vaše demokratsko pravo i nikada nećemo to komentarisati, ali u toj režiji nas nećete gledati.
Želimo Vam da uspete u Vačim zahtevima, ako su u skladu sa zakonom, ali bez nas, jer mi učesnici rata od 1990.godine nismo ničiji ,,otirač za noge".
Generalni sekretar Saveza
Udruzenja boraca od
1990-1999.godine
Republike Srbije
Bradić Ljubomir"

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.