Valjevo u novogodišnjem ruhu

imageGrad Valjevo posle više od dvadeset godina konačno je izdvojio sredstva za kupovinu novogodišnjeg nakita. Ukrašavanje grada počelo je juče , a po rečima nadležnih biće okićene centralne gradske ulice i trgovi.

Grad Valjevo izdvojio je blizu pet miliona dinara bez PDV-a za nabavku novogodišnjih ukrasa koji će biti izloženi već ovih dana. Ukrašavanje grada počelo je od centralne gradske ulice, Karadjordjeve.
Nakon par desetina godina Valjevo će početi na za novogodišnje praznike liči na druge gradove ove veličine u Srbiji . Za početak Valjevci po Novu godinu neće morati u Beograd.

image „Doneli smo odluku da umesto koncerta kupimo ukrase za grad kao što to imaju i drugi gradovi. Smatramo da je ovo značajno bolje od toga i u planu je da i naredne zime kupimo još potrebnog nakita.Imaćemo jedan zavidan izgled grada. Godinama slušamo primedbe kako nam je grad siv i kako za praznike izgleda pusto i loše i odlučili smo da to promenimo.Zašto i Valjevo ne bi izgledalo kao drugi gradovi ? Godinama se govori o tome kako nije okićen grad, sad će biti okićen“, kaže zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić.

Po rečima zamenika grad će ukrase za razliku od prethodnih godina sada propisno skladištiti i oni neće kao do sada stajati tokom cele godine izloženi na banderama.

S.V.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.