Nagrada za Valy

      Нема коментара на Nagrada za Valy

imageItalijansko srpska privredna komora dodelila  je nagradu za najbolju italijansku kompaniju u Srbiji za 2016 godinu. Nagradu „Leonardi“ dobila  je kompanija  Valy Valjevo.

 

Najveća strana privredna komora u Srbiji svake godine dodeljuje nagradu za najbolju italijansku kompaniju u Srbiji . Nagrada Leonardi je ustanovljena od strane Komore italijansko-srpskih privrednika 2010. godine u čast Đuzepea Leonardija, osnivača i prvog predsednika Komore.Nagrada se dodeljuje fizičkom licu ili preduzeću, članu Komore koji se istakao u zalaganju za unapređenje ekonomsko-privrednih odnosa izmedju Italije i Srbije. Naročito se nagrađuju oni koji su putovanjima, učešćem na sajmovima i bilateralnim susretima doprineli širenju poslovnih, tehničkih i naučnih znanja u različitim privrednim sektorima.Nagrada je 2010. godine bila dodeljena preduzeću Progetti d.o.o iz sektora tekstilne industrije, 2011. dodeljena je kompaniji Fiat Automobili Srbija i njihovom proizvodnom pogonu u Kragujevcu, dok je 2012. dodeljena kompaniji Beohemija iz sektora hemijske industrije.Prošle godine nagradu je dobila kompanija Calcedonia koja se takodje bavi proizvodnjom čarapa.
Nagradu je Albertu Grasiju direktoru kompanije uruičila ministarka za upravu i lokalnu samoupravu Ana Barnabić.

 

image Golden Lady je jedan od najvećih italijanskih investitora u Srbiji. Do sada je sagradila dve potpuno nove fabrike u Valjevu i Loznici, zaposlila oko 2.000 radnika i investirala više od 100 miliona evra. Kompaniјa Goden Lady, osnovana 1967. godine, proizvodi čarape, donji veš, kupaće kostime, pidžame i ostale tekstilne proizvode. Ukupna godišnja proizvodnja јe preko 400 miliona pari ženskih čarapa, koјe se proizvode u 9 proizvodnih јedinica u Italiјi, četiri u SAD i dve u Srbiјi.

 

S.V.  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.