Usvojen budžet za 2017. godinu

imageSkupština grada danas je usvojila budžet za 2017. godinu u iznosu od 3,1 milijarde.U završnim govorima budžet su branili gradonačelnik Gvozdenović, zamenik Jeremić i član veća Borisav Radojičić.

Skupštinska većina usvojila je budžet za 2017. godinu uz nekoliko zaključaka. Najpre da se Veće obaveže da će dostaviti izveštaj o izgradnji vodovoda u Kamenici koji će sadržati potpun izveštaj, potom da Veće dostavi Skupštini ko je putovao i gde sa kojim ciljem i benfitom, a na kraju i da se jedna sednica Skupštine posveti Toplani.

„Da ulagaćemo u turizam , zdravstvo i obrazovanje, tačno je da imamo suficit iz ove godine , ali bolje i to nego da budemo zaduženi kao Kragujevac. Tačno je da postoje rebalansi , ali život je takav i postoje situacije na koje je nemoguće ranije reagovati i tome služe rebalasni. Istina je da imamo problem sa aerozagadjenjem , ali taj problem postoji godinama i mi ne možemo odmah sve rešiti. Imamo problem sa gorivima koja se koriste i mi možemo da kažemo da hoćemo neke druge energente , ali treba imati u vidu i narod koji raspolaže malim sredstvima i kupuje ono što je jeftinije. Posebno smo koncentrisani na zapošljavanje jer imamo dobre najave i očekujemo da uz napore koje ulažemo to i omogućimo“, rekao je gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović.
On je za govornicom braneći budžet odgovarao na primedbe opozicije pa i u vezi šeste škole za koju je rekao da se ona jednom mora završiti, ali i da grad istovremeno ulaže sredstva u novi informacioni centar.

image Borisav Radojičić član Veća danas je rekao da sigurno budžet ima nekih svojih propusta , ali da postoje i načini i mogućnosti da sve što nije dobro predvidjeno bude ispravljeno. „Mnogo je važnije da svi mi permanentno pragtimo izvršenje budžeta da se sredstva troše efikasno i racionalno, a u korist gradjana. Moramo obezbediti jednu transparentnost u trošen ju sredstava. Sistemski pristup praćenju svega. Svi korisnici budžetskih sredstava moraju naći načina da poboljšaju svoj rad i kvalitet rada kako bi gradjani bili što zadovoljniji. Mi kao vlast moramo napraviti odgovarajuće pomake. Imamo jedan zadatak , a to je da pokušamo da grad krene ubrzanije napred“, rekao je Radojičić.
Kakav je budžet govorio je i zamenik Dragan Jeremić. “ Budžet je ogledalo stanja. Budžet nije skup ideja već projekata čija realizacija treba da dovede do nekog boljitka za gradjane. Što se tiče hale sportova niko nije zaboravio halu niti će i tu imamo očekivanja od ministarstva , a naše je da prikupimo i pripremimo svu dokumentaciju. Isto je i sa Domom za stare koji je projekat ministarstva i mi ne možemo sami ulagati. Po pitanju Toplane i zagadjenja većsmo napravili neke korake u promeni energenta koji treba da omoguće da grejanje bude jeftinije i da gradjani mogu da se priključe. Treba doneti odredjeni pravilnik da se zna koje vrste uglja mogu da se koriste i tu inspekcije moraju uraditi svoj posao vezano za stovarišta.Moramo saznati neke stvari vezane za Toplanu , ko je kupio kotao koji neradi, ko je uzeo novac za nešto što nije u funkciji. Apsolutno sam za to da saznamo kako smo se našli u ovom problemu“, rekao je Jeremić.
On je dodao da se grad pojavio na svim konkursnim pozivima sa projektima i grad će imati ulaganje većeod 100 miliona dinara iz tih izvora. Jeremić je podsetio i na industrijsku zonu, vodovod , obrazovanje, turizam kao oblike kapitalnih investicija grada u narednoj godini.

S.V

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.