Radno vreme samo za praznike po starom

imageSkupština grada donela je odluku o radnom vremenu ugostiteljskih objekata u Valjevu naglasivši da odluke koje se donose idu u pravcu toga da se konačno uredi stanje sa ugostiteljskim objektima. Za praznike 1., 2. i 13. januara radno vrme će biti po staroj odluci.

Dok su odbornici opozicije u načelu bili saglasni sa činjenicom da situaciju u ugostiteljskim objektima gtreba dovesti u red oni su istovremeno i ukazali da možda vreme za pražnjenje objekta nakon ponoći treba malo produžiti. Protiv ovog predloga bili su takodje istovremeno i gradonačelnik i zamenik gradonačelnika rekavši da su ranija iskustva čpokazala da popuštanje u tom pravcu ne donosi dobre rezultate.
“ Već smo više puta naglasili da odluka koju smo doneli nije trajnog karaktera i niko ovde ne želi da od Valjev a napravi Sing Sing , ali neke stvari konačno moramo dovesti u red. Oformili smo radnu grupu na čijem je čelu pomoćnik Miroslav pimić koja treba da svojim radom uvede red i u ovu oblast. Očekujemo da se reši problem noćnih klubova i već smo poslali rešenja tim klubovima po kom oni ukoliko žele da se na taj način bave ugostiteljstvom treba da plate zakonsku taksu u iznosu od 500 000 dinara koju su oni do sada izbegavali da plate. Ukoliko žele da rade po zakonskim uslovima tu taksu moraju platiti“, rekao je zamenik Dragan Jeremić.
Sa istim stavom za govornicom je govorio i gradonačelnik Slobodan Gvozdenović koji je rekao da od 4. januara svi moraju da se pridržavaju zakona. “ Od 4. januara mora se uvesti svaki red, mi imamo kafiće koji imaju ogromne dugove prema gradu , sada će morati kao i svi drugi da izmire obaveze. Smeće, voda, apsolutno sve obaveze i da konačno vidimo te spiskove onih koji ne plaćaju i javno o njima govorimo“, rekao je Gvozdenović.

Kako vamedia saznaje u danima 1., 2. i 13 januara važiće stara odluka o radnom vremenu deok će u danima izmedju i nakon toga na snazi biti odluka o radu do ponoći.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.