Petogodišnjica VK Valjevo

imageVaterpolo klub Valjevo danas obeležava pet godina postojanja. Valjevski vaterpolisti, iako među najmlađim sportskim kolektivima u gradu, već su u elitnom takmičarskom rangu.

Na prijemu u Gradskoj kući povodom petog rođendana, predsednik VK Valjevo dr Zoran Jokić istakao je zadovoljstvo svih u klubu zbog takmičenja u Prvoj ligi, i izrazio želju da Petnica, u kojoj valjevski vaterpolisti igraju, sinergijom svih faktora postane centar nauke, zdravlja i sporta.
Po rečima gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića, lokalna samouprava je prepoznala značaj vaterpola i VK Valjevo kao jednog od nisilaca sporta u Valjevu, podržavajući ideju da Petnica, uz Istraživačku stanicu i SRC, postane kompleks od značaja i za Srbiju.
"Za divljenje je kako jedan klub za samo pet godina postojanja igra u Prvoj ligi. Nadam se da ćete nastaviti u tom smeru i da će Valjevo uz podršku lokalne samouprave postati novi regionalni centar vaterpola u Srbiji", istakao je predsednik Vaterpolo saveza Srbije Milorad Krivokapić.
Povodom proslave rođendana, u SRC Petnica održan je i defile valjevskih vaterpolista, a VK Valjevo večeras u 18 sati u Petnici igra prvenstvenu utakmicu sa VK Dunav iz Novog Sada.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.