Memorijalni turnir Ratko Jovanović

imageOvog vikenda u Valjevu je održan veliki medjunarodni Memorijalni turnir Ratko Jovanović za pionirke, devojčice rodjene 2002 god i mladje. Na turniru je učestvovalo 13 ekipa.

Pored domaćina ekipa Srbijanke014 koja je imala i mladje pionirsku selekciju na turniru učestvovale su još ekipa iz Osijeka iz Hrvatske, OK Crvena Zvijezda iz Obudovca (Bosna i Hercegovina), OK Srem iz Sremske Mitrovice, OK Sloboda i Borac iz Čačka, Tehničar iz Kraljeva, Park015 iz Šapca, Lazarevac, Železničar iz Lajkovca, Valjevo i Tent iz Obrenovca.
Odigrano je preko 30 utakmica na četiri terena, u tri hale. Odlična odbojka vidjena je u svim utakmicama, što je i pokazalo da odbojka u Srbiji ne mora da brine jer dolaze mlade devojčice koje će u budućnosti igrati zapažene uloge u velikim klubovima i svim selekcijama reprezentacije.
Polufinalne utakmice Srem-Osijek i Srbijanka-Lazarevac su zaista taj naziv i opravdale. Odlične igre i borba u svakom poenu su pružili publici pravo uživanje.
Finale na kraju turnira, utakmica za pehar i pobednika turnira pružila je vrhunsku utakmicu gledaocima koji su ispunili halu na Studentu do poslednjeg mesta. Devojčice iz Srbijanke014 željne dokazivanja pred svojim sugradjanima su igrale kao u transu, borile se za svaki poen i nisu dopuštale favorizovanoj ekipi, gošćama iz Osijeka da se odvoje i da lako osvajaju poene. Igralo se na obe strane, lepi poeni, lepe akcije su iz poena u poen dizale publiku na noge. Ipak su više iskustva, koncentracije i snage posle celodnevnog dana igranja imale gošće i oba seta rešile na razliku.
Srbijanka014 – ŽOK Osijek06 0:2 (24:26,26:28)
Za Srbijanku014 na ovom turniru su nastupale sledeće devojke: Živković(kap), Djedović(lib1), Milutinović(lib2), Matković, Savić, Stevanović, Babović, Jerinić, Lakićević, Novokmet, Doksas, Jović, Simović

Posle finalne utakmice pristupilo se dodeljivanje pehara i pojedinačnih nagrada za najbolje devojke. Najbolji dizač i najbolja igračica turnira su devojke iz pobedničke ekipe Osijeka, a najbolji napadač turnira je Ivana Jerinić devojka iz redova domaćina turnira ekipe Srbijanke014.

Polufinalnim i finalnim utakmicama prisustvovao je i selektor pionirske reprezentacije Srbije Ivan Steljić, koji je došao da proprati devojčice koje su potencijalne reprezentativke u tom uzrastu za predstojeća takmičenja Evropsko prvenstvo i Balkanijadu, koja su pred njima. Nadamo se svi da će se na tom spisku pojaviti i neka devojka iz redova Srbijanke014.
Konačan plasman turnira: 1. Osijek06, 2. ŽOK Srbijanka014 1, 3. ŽOK Srem-eaton, 4. OOK Lazarevac

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.