Još se čeka zvaničan odgovor RFZO-a

imageRestriktivan operativni program i dalje je na snazi u Opštoj bolnici u Valjevu. Iz RFZO još uvek nema zvaničnog odobrenja dodatnih sredstava, kažu u Bolnici.

Odlukom Uprave Bolnice zbog nedostatka sanitetskog materijala u decembru će biti opertivno biti sanirani samo vitalno ugroženi Uprava Bolnice zatražila je potom treći aneks postojećeg ugovora sa RFZO-m . Kako je bilo najavljeno prošle nedelje , odgovor je trebao da stigne koliko do ponedeljka . Ipak zvaničnog papira još uvek nema . Kako Vamedia nezvanično saznaje RFZO je odgovorio pozitivno na ovaj zahtev Opšte bolnice, ali ne u punom traženom iznosu .
Vamedia podseća da je u saopštenju RFZO-a povodom ovog slučaja navedeno da je RFZo već naknadno odobravao sredstva Bolnici za sanitetski materijal.
RFZO je tada podsetio i na nemanski utrošenih 36 miliona dinara od strane Bolnice , ali i niz drugih kontrolom uočenih nepravilnosti.
Bolnica je u medjuvremenu dobila novog direktora dr Zorana Djurića koji je za sada u statusu vršioca dužnosti . Izvori Vamedie navode da Djurić još uek nije menjao očito loš rukovodeći kadar , s obzirom na izveštaj kontrole RFZO-a , a još uvek nema ni izmena koje RFZO zatražio po pitanju sistematizacije radnih mesta. Sudeći po aktuelnim problemima novi direktor sada nema mnogo vremena za procenu pojedinačne odgovornosti svojih saradnika.
Već petnaest dana Bolnica radi u posebnom operativnom režimu. Izvesno liste čekanja na operacije nakon ovakvog razvoja situacije biće prilično duge.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.