Izbori u DS-u i razmirice vladajuće koalicije

imageValjevske demokrate saopštile su danas i zvanično da su u partiji raspisani neposredni izbori za predsednika GO i izbori za članove Gradskog odbora. Zvanično su potvrdjeni i kandidati Nemanja Jakovljević diplomirani ekonomista i Slobodan Pavlović, saobraćajni inženjer. Vladajuća koalicija ima medjusobnih razmirica , to se vidi i za govornicom, zaključile su Demokrate.

Za izbore za Gradski odbor DS-a na kojima se biraju 24 člana ima prijavljenih 34 kandidata.“Na ovoj listi kandidata vodili smo računa da je trećina kandidata zastupljenost žena , da imamo deset posto mladjih od 30 godina , što je i po Statutu naše stranke, a imamo i jednog predstavnika nacionalne manjine. Cilj GO je da pred 2017. godinu koja je u svakom slučaju izborna , očekuju nas izbori za predsednika , a sad pšostoje i razne spekulacije da možda može biti i nekih drugih izbora pa planiramo da u tu 2017. godinu udjemo sa svim formiranim organima stranke kako bismo se pripremili za kampanju. Kandidature su trajale do ponedeljka i danas zvanično izlazimo sa kandidatima. Izbori će biti održani 25. decembra“, kaže još uvek aktuelni predsednik GO Duško Rakić.

Demokratska stranka imala je Skupštinu na koju je GO iz Valjeva kandidovao svoje ljude u najviše organe stranke i kako kaže Rakić zadovoljni su rezultatom . „Aleksandra Jeftić je postala član Glavnog odbora , a Gordana Dikanović član Nadzornog odbora da bi potom na sastanku NO bila izabrana i za predsednicu Nadzornog odbora“, kaže Rakić.

image Oba kandidata za predsednika Go sada mogu aktivno voditi svoje kampanje i lobirati u člnastvu , a sam Rakić neće biti kandidat.
„ Pa ja sam i na početku mandata rekao da nam je potrebna smenjivost i promene i da na ovom mestu ostajem samo onoliko koliko je to i Statutom predvidjeno. Meni se bliži kraj drugog mandata i sada je vreme da neki drugi ljudi dobiju šansu da vode ovu partiju na lokalu. Mi smo imali jedan turbulentan period u prethodne četiri godine , imali smo mnogo izbora što parlamentarnih što lokalnih , a naši rezulatati su bili na nivou rezultatat DS-a i na nivou Repbublike. Na novom rukovodstvu je da nastavi sa radom i postigne što bolje rezultate“, rekao je Rakić.

On je naveo i da je DS do sada nastupao kao opozicija u parlamentu i pokušavao da ukaže na manjkavosti i loše odluke koje se donose navodeći kao primer izbor novih članova Veća za koje kaže da je stav DS-a da je potpuno nepotreban akt te i da se verovatno radi o partijskim namirivanjima.
Komentarišući činjenicuu da je za oba kandidata glasalo 33 odbornika od većine koju čini 44 odbornika Rakić kaže da su očite razmirice medju koalicionim partnerima.“ Ta trvenja izmedju koalicionih partenra su jasna od početka , a vidljiva su i za skupštinskom govornicom . Mnogi odbornici vladajuće većine nama često kažu da bi glasali i za naš predlog ali su deo vladajuće većine. Na kraju kod izbora članova Veća se videlo da način njihovog funkcionisanja nije dobar. Oni očito imaju medjusobne probleme , ali i verovatno probleme svako u svojim redovima“, kaže Rakić.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.