Student i profesori VIPOS-a na konferenciji “BIZIT 2016”

imageU okviru ovogodišnje konferencije “BIZIT 2016”, najznačajnijeg poslovnog skupa u regionu, koji okuplja korisnike i provajdere u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija, učestvovali sui predstavnici Visoke poslovne škole strukovnih studija: student Filip Matić i profesori dr Jelica Protić, dr Ilja Stanišević, dr Dragoslav Perić i Đorđe Petrović.

Panel na temu “IT obrazovanje i zapošljavanje“, koji je održan u sklopu konferencije, otvorila dr Jelica Protić, stalni profesor Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, sa predavanjem “Tendencije u obrazovanju IT kadrova”.
U ovom predavanju je bilo reči o studijskim programima i zanimanjima iz ove oblasti, kapacitetima za formalno visoko obrazovanje na takvim programima u Srbiji, kao i o uslovima i mogućnostima da se ti kapaciteti povećaju. Zaključeno je da je povećana potražnja za kadrovima u oblasti informacionih tehnologija dovela do uvođenja novih obrazovnih profila i povećanja broja institucija koje organizuju i akredituju studije iz oblasti računarstva, a zbog svoje aktuelnosti ovo predavanje je bilo veoma zapaženo.
Među učesnicima panela, između ostalih, bili su i Snežana Marković, pomoćnik ministra prosvete, prof. dr Srbijanka Turajlić, mr Srđan Ognjanović, direktor Matematičke gimnazije i predstavnici najvećih IT kompanija. Tema o kojoj se diskutovalo na panelu je kvalitet i adekvatnost obrazovnog sistema – kakve IT stručnjake školujemo i da li njihovo znanje odgovara potrebama poslodavaca.

VIPOS

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.