Skinuta hipoteka sa stare Železničke stanice?

imageVamedia nezvanično saznaje da je banka skinula hipoteku sa objekta stare Železničke stanice. Po odluci koju je doneo Grad ovaj objekat preći će u vlasništvo grada po osnovu dela duga preduzeća „Sloga“ prema gradu.

Grad Valjevo na sednici Skupštine doneo je svojevremeno odluku da dug preduzeća „Sloga“ koje je u UPPR-u bude umanjen preuzimanjem zgrade stare Železničke stanice. Poreznici su vrednost zgrade procenili na 29 miliona dinara.
Realizaciji ove odluke može se pristupiti isključivo u slučaju skidanja hipoteke koju je banka imala nad samim objektom . Po nezvaničnim saznanjima ova hipoteka je sada skinuta.

Na osnovu odluke Grada trebalo bi da bude preuzeta zgrada Železničke stanice površine 206 kvadrata, druga zgrada žeezničkog saobraćaja od 110kvadrata i zgrada železničkog saobraćaja od 21 kvadrat. Sva tri objekta nalaze se kod Vukovog spomenika i već su se u dva navrata nalazila u prodaji republičke poreske uprave , ali se nikada niko nije javio na ovaj oglas.
Dug „Sloge prema Valjevu 71,7 miliona dinara, a prema Unapred pripremljenom planu reorganizacije odredjeni su načini i rokovi izmirenja duga „Sloge“ prema Valjevu kao poveriocu klase III-neobezbedjeni stečajni poverioci odnosno poverioci trećeg isplatnog reda sa predvidjenim uslovnim otpisom duga od 20,5% odnosno isplata 79,5% bez valutne kaluzule i obrauna i plaćanja kamate uz rok namirenja od 10 godina sa grejs periodom od 12 meseci sa tromesečnim ratama otplate. UPPR predvidja da dužnik obaveze može namiriti kompenzaciono odnosno putem zamene.
S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.