Zbog kradje i nehigijene u Poletu 14 novih radnika

imageČetrnaest lica je zaposleno po osnovu Ugovora o priremno povremenim poslovima u JKP Polet.Direktor kaže da je na ovaj korak bio prinudjen jer niko od postojećih radnika ne želi da radi poslove higijeničara i čuvara. Istovremeno Andrić kaže da je u preduzeću pre njegovog dolaska bio razradjen mehanizam kradje.

 

Ljubinko Andrić direktor JKP Polet zaposlio je preko Omladinske zadruge 14 lica na poslove higijeničara i čuvara. “ Oni rade te poslove po 12 sati i imaju jedan dan pauze , rade u higijeni , ali i redare koji kontrolišu naplatače koji su pravili preko milion mesečno. Oni održavaju higijenu na pijaci . Na zelenoj pijaci imam tri higijeničara koji čiste i recikliraju smeće. Jedan radi samo higijenu WC-a jer je bivši direktor bio izdao postojeći WC i svi su koristili besplatni WC u mlečnoj hali Njihova plata je oko 200 evra i biće angažovani mesec dana“, kaže Andrić.
On navodi da je upravo uveo i novinu da svi koji prodaju proizvode u mlečnoj hali moraju imati sanitarnu knjižicu.
“ Da bih sve to mogao da pratim uveo sam redare, oni to sad kontrolišu kao i ulaze u pijacu jer sad mogu vozilom zakupci da dodju do tezge. I kontrolišu naplatače da više ne kradu jer su krali milionske iznose . Od proektovanog minusa od tri miliona ja po realinom planu već sam u plusu 70 000 dinara i uz troškove i zapošljavanje ovih ljudi. Imali su dobar i razradjen sistem kradje . Oni su , naplatači, na kvantaškoj pijaci imali razradjen sistem doneo neko na ulazu u pijacu odluku da 4% vrednosti robe uzimaju od onog ko ulazi sa robom. Sad sve ima svoje legalne cene i više ne mogu ništa da uzmu , a ja kontrolišem svakog dana račune , a i noću ih kontrolišem“, kaže Andrić.
On potvrdjuje da su neki proglašeni tehnološkim vbiškom , a protiv nekih je pokrenut krivični postupak i kako najavljuje uskoro će se naći na sudu.
“ Ja nisam mogao da postojeće zaposlene angažujem na ovim poslovima jer oni to neće i imaju veću školu, ovi ljudi su sa srednjom školom ili imaju samo osam razreda. Sprečio sam kradje i ima sad novca za njih. Meni je prethodno rukovodstvo ostavilo 10 miliona duga realnog jer nisu naplaćivali ljudima zakup i zato smo angažovali advokata koji za nas besplatno to radi. Deset najvećih dužnika tužimo za tri miliona , a ostali koji duguju 7 miliona mogu dug da izmire na rate“, kaže Andrić.
Trenutno u Poletu ima 33 zaposlena i po mišljenju direktora medju nima ima još viška. Za sada je iz preduzeća otišao Zlatomir Lukić za koga Andrić kaže da je bio zadužen za naplatu , a taj posao nije radio.
“ Ovde je standardna kombinacija kradje bila milion dinara mesečno, ali toga više nema“, navodi Andrić.

 

S.V. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.