Rendgen i laboratorija ponovo u Domu zdravlja

imageU Domu zdravlja će odlukom Skupštine ponovo biti uspostavljena služba radiologije i laboratorijske dijagnostike.

Valjevski Dom zdravlja do pre nekoliko godina pružao je uslugu laboratorije i radiologije , ali su kako se moglo čuti na sednici Skupštine zbog razilaženja u mišljenju izmedju Doma zdravlja i Bolnice, obe službe prestale sa radom.
Novom odlukom Skupštine obe službe biće ponovo oformljene.
U skupštinskoj diskusiji u kojoj su u najvećoj meri učestvovali lekari, moglo se čuti da će se upravo ponovnim radom ove dve službe umnogome smanjiti liste čekanja u Opštoj bolnici za iste usluge i samim tim obe usluge biti dostupnije gradjanima.
Dom zdravlja ima raspoložive prostorije za ponovno funkcionisanje i pružanje ove vrste usluga ,a i kako se moglo čuti potreban kadar.
„Problem može biti postojeći rendgen aparat instaliran 1983 godine , pitanje je da li on sada može biti u funkciji i da li će Institut za radiologiju dozvoliti atest“, rekao je odbornik dr Ljuba Pavić.
Da će se grad po ovom pitanju potruditi potvrdio je gradonačelnik Slobodan Gvozdenović . „ Mi ćemo kao grad uložti sve napore da pomognemo koliko je to moguće , ali i zatražiti pomoć države u ovom slučaju . potrebno je da Dom zdravlja inače pojača svoj specijalistički kadar kako bismo ponovo u Domu zdravlja mogli da imamo vrlo značajne službe . Ovde pre svega mislim na internu medicinu,“ rekao je Gvozdenović.
Odbornici su izneli i predloge da bi laboratorisjke usluge mogle da budu dostupne češće i u izdvojenim ambulantama Doma zdravlja.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.