Otvorena konferencija “Korak u nauku” u Petnici

imageIstraživačka stanica Petnica po petnaesti put organizuje godišnju konferenciju polaznika svojih programa pod nazivom “Korak u nauku”.

Konferencija je svečano otvarena danas, a traje do nedelje do 27. novembra, do kada će u prostorijama stanice biti predstavljeni rezultati istraživačkih projekata oko 120 polaznika letnjih programa Petnice, 100 njih iz Srbije i 20 iz Hrvatske.
Ovogodišnji “Korak u nauku” otvorila je ambasadorka Francuske u Srbiji Kristin Moro. “Imate puno sreće što ste ovde i što imate mogućnost istraživanja, komunikacije i saradnje sa drugim mladim ljudima iz drugih krajeva Srbije i susednih zemalja. Velika je privilegija imati nauku kao životni poziv, a Petnica pruža mogućnost da vam taj izbor u potpunosti bude omogućen“, rekla je ambasadorka Francuske na otvaranju konferencije.
Po rečima direktora Istraživačke stanice Vigora Majića, dosadašnje iskustvo pokazuje da više od polovine polaznika petničkih programa ostaje u nauci i istraživačkom radu. „Nije teško doći do dobre ideje, najteži posla jeste je privesti to kraju. Vi ste svojim prvim naučno-istraživačkim projektima pokazali da to možete, kao što rade pravi profesionalci“, rekao je Majić dodajući da Petnica, s obzirom na povećanje broja polaznika, što pokazuje i ova konferencija, iziskuje i povećanje svojih petničkih kapaciteta.
Podrška Grada Petnici neće izostati, nagovestio je zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić, dodajući da je ideja Grada da Valjevo u naredne četiri godine postane obrazovni lider u Srbiji.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.