Nova hapšenja nakon ubistva Dragojlovića

imageNakon ubistva Damjana Dragojlovića u Valjevu incidentne situacije ne jenjavaju. Najnovija informacija je da su uhapšena četvorica mladića koji su pretili drugu Damjanovog ubice.

U najnovijem hapšenju u Valjevu čeiri lica su lišena slobode jer su po dostupnim informacijama pretili drugu Sretena Nikolića osumnjičenog za ubistvo Dragojlovića.
Izvor Vamedie navodi da je njemu  praktično život bio ugrožen jer su mu ozbiljne pretnje izrčene najpre telefonom, a potom je sačekan ispred fabrike “Gorenje” gde radi gde mu je na isti način prećeno. Reč je o trojici registrovanih pripadnika navijačke grupe “Delije Valjevo”, kojoj je pripadao i ubijeni Dragojlović, dok četvrti nije formalin pripadnik te grupe, ali je Damjanov drug, saznaje Vamedia od istog izvora.
Uhapšeni će u zakonskom roku biti privedeni istražnom sudiji.
List  “Blic”  dodaju da je po njihovim saznanjima rukovodstvo Policijske uprave naložilo hapšenje svih koji učine dela sa elementima nasilja, ukoliko postoje zakonski uslovi za određivanje pritvora. Traga se takođe i za još jednim muškarcem koji je sa Ivanom  Mijailovićem koji je uhapšen juče,  u noći ubistva napao Sretenovu majku.
Inače, protiv Mijailovića, kome je određen pritvor, do sada je podnošeno više krivičnih i prekršajnih prijava za nasilničko ponašanje i tuče, ali je do sada samo dva puta uslovno osuđivan. Kada su u julu 2014. godine pripadnici organizacije “Četnici Valjevo”, među kojima ima i lokalnih “Delija”, napali učesnika skupa “Žena u crnom”, Mijailović je napao policajce koji su intervenisali i za to je takođe podneta prijava.
Osumnjičeni za ubistvo, Nikolić, se na saslušanju branio ćutanjem i zatražio advokata. Kako Vamedia  nezvanično saznaje, Nikolića će pred sudom zastupati advokati beogradske kancelarije.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.