Na Divčibarama prvi sneg

imageU Valjevu jutros samo 2 stepena iznad nule . Na Divčibarama prvi sneg.

Baš kao što su meteorolozi i najavili danas hladnije i kišovito. Na nama najbližoj planini Divčibarama ovog prepodneva počeo da pada i prvi sneg. Vozačima se zato preporučuje i opreznija vožnja. Meteorolozi najavljuju razvedravanje pa čak i maksimalnu dnevnu temperaturu u ponedeljak od 22 stepena.

Minimalna temperatura danas od 3 do 7°C, maksimalna dnevna od 8 do 14°C. Već u toku prepodneva u severozapadnim, a krajem dana i tokom noći i u ostalim predelima očekuje se postepeni prestanak padavina i razvedravanje.

image

U petak jutro veoma hladno i maglovito, ponegde i sa slabim mrazom. Tokom dana pretežno sunčano i prohladno. Maksimalna temperatura biće od 8 do 12°C. U subotu umereno oblačno i znatno toplije. Maksimalna temperatura biće od 12 do 18°C. Krajem dana i tokom večeri očekuje se jače naoblačenje sa kišom, a južni i jugoistočni vetar biće u pojačanju. U nedelju i ponedeljak promenljivo oblačno i relativno toplo, ponegde sa kišom. Duvaće umeren do jak vetar južnih pravaca, u košavskom području i na planinama povremeno i sa olujnim udarima. U ponedeljak vetar u slabljenju i skretanju na severoistočni. Maksimalna temperatura u nedelju i ponedeljak biće ugalvnom od 16 do 22°C.

Foto Nenad Petrović

Vamedia

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.