Na sednici Skupštine izbor novih članova Veća

imageSednica Skupštine grada biće održana u ponedeljak 28. novembra.Pred valjevskim odbornicima za sada je preko 20 tačaka dnevnog reda. Na ovoj sednici kako je najvljeno biće izabrani i novi članovi Veća.

Odluke koje su već prošle Gradsko veće sada će se naći pred odbornicima koji će dati i završnu reč o njima. Odbornici će tako doneti odluku o trećem rebalnsu budžeta, programu zaštite životne sredine , ali biti i upoznati sa stepenom zagadjenja vazduha u Valjevu. Gašenje Direkcije , novi status preduzeća Agrorazvoj , odluka o maksimalnom broju zaposlenih, ali i porezi , sve su to teme kojima će se odbornici baviti na narednom zasedanju.
U pristiglom dnevnom redu nema materijala za tačke dnevnog reda broj 18. i 19. koje se odnose na izbor članova Gradskog veća i kadrovska pitanja.
Mogućnost povećanja broja članova Gradskog veća data je usvojenim izmenama Statuta pa će Veće ubuduće, očito od ove sednice Skupštine, imati 11 članova.
Vamedia za sada nezvanično saznaje da su kandidati za nove članove Dragana Terzić, advokat (SDPS) i Damjan Cvetković dipl. informatičar (SPS). Po istim saznanjima novi članovi Veća neće imati plaćene funkcije.

Za sada nije poznato da li će u decembru biti održana još koja sednica Skupštine osim završne na kojoj će biti usvajan budžet za 2017. godinu.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.