Da nema Valjevske pivare ne bi bilo ni atletskog krosa

imageValjevska pivara već tri godine za redom podržava manifestaciju Kros RTS-a koja je najveća atletska manifestacija u Evropi. Čelni ljudi ovog Krosa zahvalili su se Pivari za podršku bez koje Kros ne bi bilo moguće održati.

Kros RTS-a je osnovan 1991 god u Sremskoj Mitrovici kao jednodnevno takmičenje. Posle deset godina doživeo je transformaciju i sada traje punih godinu dana. „Valjevska pivara je naš generalni sponzor poslednje tri godine i ponosni smo na ostvarenu saradnju . Zahvaljujući Valjevskoj pivari ove godien kroz cilj nam je prošlo više od 475 000 trkača. Valjevska pivara je sa druge strane zagospodarila ponovo proizvodnjom piva i poznato je da od nedavno izvozi svoje pivo i u Ameriku. Ali Pivara je potvrdila da je društveno odgovorna firma pre svega upravo podrškom jednoj ovakvoj manifestaciji koja podržava pre svega zdravlje naše dece koje nam je svima najvažnije“, rekao je Stevan Kovačević osnivač Krosa izražavajući zahvalnost Pivari .

Ministar prosvete Mladen Šarčević pre samo desetak dana uručio je nagrade Valjevskoj pivari i direktoru Aleksandru Rajevcu upravo kao stožerima Krosa RTS-a. Kako se danas moglo čuti više od 50% školske populacije ove godine uzelo je učešće u Krosu, bez naredbe.
„Valjevska pivara ove godine slavi 166 godina postojanja, Kros RTS-a slavi 26 godina postojanja i mi smo samo malo stariji brat koji hoće da pomogne mladjima da teška vremena pogotovo za jednu akciju u kojoj učestvuju hiljade mladih prodju što lakše i što bolje uspe. Menadžment Pivare je pokušao da svih ovih godina bude društveno odgovorna kompanija koja je svoje mesto nalazila uvek u svim velikim akcijama pre svega u gradu i bili smo spremni da to uradimo na jednom višem nivou i mislim da je dovoljna činjenica ta da je preko 450 000 mladih bilo na stazi što znači da je u posalednje tri godine to broj od oko 1,3 miliona mladih. Utoliko je naše zadovoljstvo veće jer smo time zaista pomogli jednom velikom broju mladih da se uključe u sport da nisu na ulici da pokušaju da izbegnu sve stranputice i sve probleme koje ovaj život nosi i uključe u prave stvari koje će im omogućiti jedan normalan i zdrav život. Zaista nam je bilo veliko zadovoljstvo i čast“, rekao je direktor Rajevac istakavši da svih ovih godina koliko Pivara rešava probleme koji postoje ipak najveći deo usmerava prema mladima nagradjujući najbolje .
Valjevska pivara ove godine nagradila je najbolje učenike valjevskih škola koje su same škole označile kao najbolje. „Rad je najvažniji i on uvek pobedjuje . Na nama je da napravimo i odgovorimo na izazove. Napravićemo analizu rada kako bismo nastavili da podržavamo upravo ovakve aktivnosti koje pomažu mladima“, rekao je Rajevac.

image

Radoslav Simić sportski komentator posebno je naglasio značaj Krosa kao akcije koja promoviše velike atletske zvezde. „Sledi prvenstvo u krosu u Evropi i videćemo sa saveznim selektorom da li ćemo imati jednog ili dva predstavnika. Mi smo imali četvorostruke prvake, a posebno mi imponuje što imamo atletičare iz Valjeva Tamaru Panić i Matiju Milovanovića koji su tri puta pobedili u Kros seriji i pokazali da su budućnost kraljice sportova. Hvala Pivari koja nam pomaže u ovom radu, a Valjevu koje je dalo Tamaru Salaški. Ona je jedan od naših devet takmičara koja ima normu za evropsko prvenstvo , tri puta je popravljala rekord na 400 metara , a ne smemo zaboraviti ni Anu Subotić“ rekao je Simić.
Kros RTS-a ima tri takmičarska dela i dva kampa i gotovo sva poznata imena naših atletičara ponikla su iz ovog Krosa. Savez atletskih talenata već devet godina presudan je u kreiranju velikih rezultatata na polju atletike.“Ovaj Savez organizuje i atletske kampove što znači da veliki broj reprezentativaca upravo kroz te kampove stiču profesionalnu podršku i tu bivaju naučeni kako treba da se trenira i kako seulazi u sistem rada da bi se postigao neki rezultat“, rekao je sekrretar ovog Saveza Mirko Vujaklija.
„ Ništa od ovoga ne bi bilo da nije Valjevske pivare i uz zahvalnost ja mogu da poželim samo jedno da Valjevo bude i dalje rasadnik atletksih talenata“, zaključio je Stevan Kovačević.

S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.