„Alisa“ u Centru za kulturu

imageU Centru za kulturu u subotu 19. novembra u 18 I 20 h biće održana zanimljiva predstava “Alisa” koju je projektno podržalo Ministarstvo kulture I informisanja. Kroz predstavu koja će biti igrana u brojnim prostorijama Centra koje će Alisa posetiti, gledaoci će moći na jedan odredjeni način da u njoj I učestvuju.

Predstava ,,Alisa“ realizovana je u komprodukciji Puls teatra Lazarevac i Centra za kulturu Valjevo.Ovaj projekat podržalo je i sufinansiralo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije
Premijera predstave biće održana u subotu od 18 sati, a predstava je radjena po motivima romana „Alisa u zemlji čuda“Luisa Kerola“.
Režiju potpisuje Bojana Lazić, a igraju:

Maja Jovanović
Ivana Nedeljković
Mihaela Stamenković
Jelena Cvijetić
Nataša Stanković k.g.
Maja Sofronijević

image

Reč rediteljke:
Alisa je priča o odrastanju jedne devojčice, o prelasku iz detinjastva u svet odraslih – u ZEMLJU ČUDA. Ta tranzicija iz nečeg naivnog i bezazlenog, kakvo je skoro svačije detinjstvo, u nešto surovo i mračno, kakav je svet u kom živimo mi, odrasli, jeste adolescencija.
U tom priodu života naša junakinja prestaje da bude mala Alisa i pokušava da postane velika Alisa. Mada, pitanje je ko je tu stvarno veliki, a ko mali. To pitanje me lansira u jedan paralelni svet u kom je moguće da se sretnem sama sa sobom. Nisam sigurna, ali imam osećaj da bi velika Bojana rekla maloj Bojani da se potrudi da ostane mala i da nikada ne bude velika, jer velika je uvek umorna i razočarana, a mala je uvek zaljubljena i radoznala.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.