Novi preventivni pregledi u nedelju 16. juna

Preventivni pregledi biće organizovani u nedelju 16. juna 2024. godine, od 8 do 17 časova, u Domu zdravlja i Bolnici Zdravstvenog centra Valjevo.

Na preventivnim pregledima u  nedelju građani će moći da urade sledeće preglede: dermatološki pregled mladeža, tumor marker CEA, CA19-9, i Alpha Fetoprotein, merenje krvnog pritiska, UZ abdomena, nivo šećera u krvi, kompletna krvna slika.

U Domu zdravlja Valjevo će biti omogućeni preventivni opšti sistematski pregledi za decu, nakon kojih će po potrebi za decu biti omogućeni pregledi specijalista ogtalmologa i otorinolaringologa.

U dermatološkoj  ambulanti u Bolnici, dermatovenerolozi će raditi dermoskopiju kao osnovu pregleda mladeža. Ultrazvučni pregled abdomena biće rađen da četiri punkta, po dva u bolnici i Domu zdravlja.

Zakazivanje nije potrebno, već je dovoljno samo da građani odu do zdravstvene ustanove od 8 do 17 sati. Poseban akcenat na prevenciji se odnosi i na građane bez zdravstvenog osiguranja, tj. zdravstvene knjižice jer je ovo prilika da potpuno besplatno pregledaju svoje zdravlje.

Preventivni pregledi biće organizovani u nedelju u oko 170 zdravstvenih ustanova širom Srbije. Država ovim pregledima želi da ukaže na značaj prevencije i da preventivne preglede učini pristupačnijim građanima.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.