Valjevac Branko Josipović na čelu RZZS

Vlada Srbije postavila je  Valjevca , Branka Josipovića za vršioca dužnosti direktora Republičkog zavoda za statistiku.

Josipović je prema rešenju Vlade Srbije imenovan na ovu funkciju,  a na period od šest meseci. Josipović je pre ove funkcije  bio pomoćnik bivšeg direktora Miladina Kovačevića, koji je nedavno preminuo.

Branko Josipović je rođen 1974. godine u Valjevu. Diplomirao je na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu i po obrazovanju je diplomirani inženjer elektrotehnike i računarstva. U Republičkom zavodu za statistiku radi od 2003. godine. Do 2010. radio je na poziciji projektanta informacionih sistema, od 2010. do 2019. bio je načelnik područnog odeljenja RZS-a u Valjevu. Od aprila 2019. je obavljao funkciju pomoćnika direktora Sektora za područne statističke i analitičke centre,

Pored zaduženja pomoćnika direktora, Josipović je bio odgovoran i za razvoj i implementaciju Sistema podrške u odlučivanju, koji je RZS postavio na centralno mesto kada je reč o obradi i analizi podataka sa ciljem dostavljanja ključnih informacija donosiocima odluka u Republici Srbiji, kao i za razvoj i implementaciju Sistema brzih istraživanja za predikciju ekonomskih indikatora.

Branko Josipović je član više međunarodnih ekspertskih timova, s ciljem unapređenja rada evropskih i svetskih zvaničnih statistika.

Stalni je član međunarodnog tela UNECE za primenu inovativnih rešenja u modernizaciji rada statističkih institucija.

Stalni je član UN grupe za praćenje svih aktivnosti na modernizaciji globalnog sistema zvanične statistike, preneo je Fonet.

4 comments on “Valjevac Branko Josipović na čelu RZZS

 1. Kole Car

  Yea bejbe, to, mi Valjevci nista vise ne volimo, nego kad nas covek ode iz Valjeva i uspe, ovo ce da nas sve obraduje jako.

  Reply
 2. sin anarhije

  Funkcija je ONO BRATEEE …. moraju se kvote popunjavati , pa i zaostalo Valjevo dodje na red ….

  Reply
 3. Slaviša

  Veliki stručnjak u ovoj oblasti, od prvog dana u zavodu, pošten, vredan, radan, pre svega jako dobar čovek!
  pravi čovek na pravom mestu!

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.