SPS će glasati za predloge koalicionog partnera

imageSednica Skupštine biće održana 26. septembra . Zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić kaže da će SPS podržati predloge koalicionog partnera iako se on lično ne slaže ni sa jednom odlukom kojom se povećavaju finansijski izdaci.

Na sednici Skupštine u septembru naći će se i rebalans budžeta ,a kako tvrdi zamenik gradonačelnika Dragan jeremić do kraja godine mogu biti još tri rebalansa budžeta. „ Ovo je zakonski rebalans koji proističe iz redovne obaveze internog revizora za revizijom finansijskog poslovanja. Imaćemo još jedan rebalans zbog spajanja Direkcije sa lokalnom samoupravom jer zakon nalaže da Direkciju kakva sad postoji ugasimo do prvog januara. Treći je svakako za kraj godine i zbog pravljenja novog budžeta grada“, objašnjava Jeremić.
Pored odluka vezanih za teritorijalni razvoj Petnice, Divčibara i pojedinih delova grada na sednici će se najverovatnije razmatrati i predlog izmene Statuta grada. Na pitanje Vamedie da li će odbornička grupa SPS-a podržati izmene Statuta, Jeremić kaže: „ Sve što bude koalicioni partner SNS zaključio u smislu svog predloga mi ćemo se tako i ponašati , koaliciono . Razgovraćemo i videti sa kakavim stavom će oni izaći prema nama i onda zajednički doneti tu odluku. Uglavnom koalicioni sporazum se mora poštovati“.
Odgovrajući i na pitanje zašto je gradu potrebno da ima 13 članova Veća , jeremić kaže da je nebitno koliko je to članova ako ih grad ne plaća te oi da ih može biti i pedeset koji će volonterski raditi u interesu grada. „ Ja sam protiv povećanja finansijskih izdatak za bilo koga i bilo šta, ako to nije neophodno. Volonterski može da ih bude i 50. Finansije su sporne“, kaže Jeremić.
Za izmenu u Statutu u kojoj se jasno navodi da se gradonačelniku daju ovlašćenja o upravljanju imovinom , Jeremić kaže da se u javnosti taj deo tumači pogrešno. „ To je pogrešno protumačeno. Ne može niko oduzeti Skupštini pravo da odlučuje o tome . To zakonski nije moguće. Imovinom i stanovima grada upravlja Skupština kao najviši organ. Siguran sam da je komisija koja se bavila tim izmenama , a u kojoj su  pravnici najpre utvrdila da li je nešto zakonski moguće. Ako oni tvrde kao pravnici da je ta izmena o kojoj govorite moguća , onda ja koji nisam pravnik to ne mogu da tumačim“, zaključuje Jeremić.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.