„Gorenje“ kupilo „Novi Elind“ iz stečaja

image„Gorenje“ u nameri proširenja kapaciteta kupilo je za 86 miliona dinara „ Novi Elind“ iz stečaja. Predmet prodaje bili su gradjevinski objekti , deo opreme i nenaplaćena potraživanja.

Sve je izvesnije da će „Gorenje“ proširiti proizvodne pogone i zaposliti nove radnike , a u javnosti se pre par meseci spekulisalo cifrom od 300 novih radnika. Očito da u pravcu daljeg razvoja „Gorenje“ traži i novi prostor.
Za 86 miliona dinara „Gorenje“ je kupilo „Novi Elind“. Predmet prodaje bili su gradjevinski objekti – skoro dvadeset zgrada, izgradjeni na gradskom gradjevinskom zemljištu u državnoj svojini  ukupne površine 4,11 hekatar, zatim nepokretna imovina – deo opreme i nenaplaćena potraživanja . 
Procenjena vrednost stečajnog dužnika kao pravnog lica bila je 261,2 miliona dinara , s tim što ona nije bila minimalno prihvatljiva niti obavezujuća . Pošto je ponudjena cena bila niža od 50  posto procenjene vrednosti , konačnu odluku o prodaji  doneo je Odbor poverilaca „Novog Elinda „ u stečaju.
Ovo preduzeće koje je u poslednjim danima imalo 94 zaposlena otišlo je u stečaj 2012. godine.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.