Glupost I pohlepa opštinara Aleksinca

imageU potrazi za novcem I podelom plena slučaj Opštine Aleksinac nasmejao je celu Srbiju. Čelnici pomenute Opštine ne proverivši da li su zaista dobili donaciju pare podelili izmedju sebe I ljubazno se putem lokalnih medija zahvalili donatoru.

Svaka Opština I grad u Srbiji u potrazi su za novcem I nije neobično da postoji nakon dobijanja sredstava zahvalnost ipak slučaj Opštine Aleksinac možda bi mogao da udje u anale srpske korupcije.
Naime kako prenose nacionalni mediji jedna devojka se predstavila kao nepostojeća fondacije i obećala im novčanu pomoć. Ona je za potrebe naučnog istraživanja na nekoliko adresa loklanih samouprava u Srbiji poslala mejlove ispred nepostojeće Wales fondacije i obećala pomoć od 10.000 evra.
Bez ikakve provere da li postoji takva fondacija čelnici Aleksinca su po pisanju medija odmah prešli na podelu plena.Gradskog većnika odredili su za koordinatora akcije, a potom isplanirali svečanost u čast dodele nagrada, a odredili su da ih dobiju partijski kadrovi, narodni poslanik iz SNS, direktorka Centra za scoijalni rad, kao i zameni predsednika opštine iz SPS. Umesto da prosto na sajtu Agencije za privredne registre provere da li postoji i o kakvoj je fondaciji reč, opštinari su odlučili da snime video zahvalnosti.
U pomenutom video zapisu Dragan Jovanović načelnik SO Aleksinac kaže : “ Zahvalio bih se u ime optine Fondaciji Wales. U ovom projektu su nagradjeni zaista pravi dobitnici I mi u lokalnoj samoupravi ne sumnjamo da će ti dobitnici svoje nagrade , a inače su poznati kao veliki humanisti , podeliti onima kojima su sredstva potrebna. Nadam se da je ovo početak jedne uspešne saradnje …”
Dakle, oni su sredstva dali sami sebi kako bi onda kao “veliki humanitarci možda podelili drugima”.  
Iako u Srbiji postoji niz organizacija kako pod okriljem Vlade tako I u  gradjanskom sektoru koje se bave borbom protiv korupcije ispostavilo se da je korupcija zapravo nešto što je javno I za šta nisu potrebna istraživanja . Možda je akcija ove devojke već rekla dovoljno sama za sebe.

Nova borba/Vamedia

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.