EU zadovoljna radovima u Medicinskoj

imageŠef delegacije EU Majkl Davenport I ambasadori su  u okviru posete Valjevu obišli I  Medicinsku školu „Dr Miša Pantić“, koja je obnovljenu sredstvima iz Fonda solidarnosti EU.

Pored akumulacije Rovni ambasadori koji su juče boravili u Valjevu obišli su I Medicinsku školu . Na upućenoj donaciji ovoj školi zahvalio se grtadonačelnik Valjeva Slobodan Gvozudenović : “Direktor mi je saopštio i uverio me je da sve ono što je tada obećano i što je zacrtano je i urađeno. Radujem se tome. Hvala EU na ovako velikoj i značajnoj donaciji i nadam se da ćemo nastaviti našu saradnju sa gospodinom Devenportom i sa svim ostalim organima Evropske unije“, rekao je Gvozdenović.
U ime prisutnih ambasadora novinartima se obratila I Dagmar Repčekova, ambasadorka Slovačke  rekavši da je vrlo zadovoljna svim stzvarima koje je videla , ali izrazila divljenje na snazi i sposobnosti da se kao grad izborimo sa nedaćom koja nas je zadesila.

„Impresionirana sam svime što sam danas videla, a to je primena evropskih principa kohezije i solidarnosti. Ovde je na delu bila brza reakcija komplektne zajednice na probleme sa kojima se suočila vaša država. Divim vam se i što ste imali snage i sposobnosti da strašnu katastrofu pretvorite u šansu i iskoristite je za stvaranje novih mogućnosti“, rekla je ambasadorka Slovačke.
Repčekova je podsetila da su upravo u Valjevu vidjena neka od načela kohezije I solidarnosti na kojima počiva EU.
Majkl Davenport je u izjavi medijima potvrdio da je Srbija već deo evropske zajednice . “ Videli smo ovde danas na delu šta se dešava sa evropskim fondovima , imamo vrlo dobru saradnju sa Gradom Valjevom I ovde vidimo efikasno korišćenje fondova solidarnosti . Ovde vidimo da je Srbija već deo evropske porodice I učestvuje u Fondu kao da je članica Eu. Iz tog Fonda izdvojili smo preko 170 000 evra za popravku škole I ponosni smo što smo to učinili s obzirom na taku dugu tradiciju koju škola ima”, rekao je Davenport.

image

Ambasadori su juče u Valjevu razgovarali sa gradskim rukovodstvom , obišli akuulaciju Stubo Rovni, Medicinsku školu I Biblioteku, o čemu je Vamedia izvestila . O čemu je bilo reči na sastanku sa gradskim čelnicima je za sada nepoznato I za sada nema saopštenja za javnost jer novinarima nije bilo dozvoljeno prisustvo ovom sastanku.

S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.