Direkcija postaje odeljenje za investicije

imageGrad Valjevo formirao je radnu grupu kojom predsedava načelnica Gradske uprave Jelica Stojanović koja će se baviti statusom Direkcije za urbanizam . Kako se moglo čuti na konferenciji za novinare , postopjeća direkcija se gasi , a u okviru Uprave će biti organizovano odeljenje za investicije .

Shodno Zakonu gradska Direkcija za urbanizam ne može postojati u ovom obliku nakon 1. decembra 2016. godine. Grad Valjevo oformio je radnu grupu za pripremu gašenja Direkcije i organizovanja novog odeljenja u okviru Gradske uprave. „ Grad se odlučio za jedini možda mogući model , a to je da Direkciju u ovom obliku ugasi , a u okviru grada oformi odeljenje za investicije , praktično sektor za investicije . Jedan deo zaposlenih preći će u odeljenja Uprave“, kaže uzamneik gradonačelnika Dragan Jeremić.
Po njegovim rečima odluka grada je da se izrada projekata, ali i nadzor poveri trećim licima koja bi bila izabrana na tenderu.
„ To će praktično ići kao i do sada . Mi smo radili i do sada jedva jedan plan godišnje sa našim ljudima , ostalo smo plaćali, a naši samo pratili. Oni će sad učestvovati u tome da se ono što je gradski interes i planski sporvede. Što se tiče nadzora to će ići po Zakonu . i do sada su velike investicije imale nadzor sa strane , a sada ćemo imati kompletan nadzor sa strane. A naži postojeći inženjeri će samo pratiti izvršenje i realizaciju same investicije . Ali mi i do sada nismo imali nadzor u mnogo segmenta samo se to nije znalo. Mi više nemamo nijednog iženjera elektrotehnike , nijednog mašinskog inženjera. Nemamo nijednog saobraćajnog    inženjera u nadzoru . Postoje samo tri gradjevinska inženjera koji jedva stižu da prate investicije“, kaže Jeremić.

Direkcija je pre četiri godine imala preko 40 zaposlenih , do realizacije ove zakonske obaveze još dvoje bi trebalo da odu u penziju pa će Direkcija u trenutku prelaska u okvire Uprave imati 36 zaposlenih.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.