„Svaka čast“ za atmosferu

imageShodno nacrtu novog Statuta grada Valjeva jasno je da bi ubuduće u Gradskom veću umesto dosadašnjih devet ubuduće moglo da bude čak 13 članova. Možda bi tek tada neko u Veću mogao da skrene pažnju gradonačelniku da u Sali Veća nije prisutno lice koje tvrdi da vidi i da sa njim razgovara.

Sednice Gradskog veća koje traju sve kraće i kraće osim što su valjevske novinare praktično ostavile bez posla u smislu pisanja beleški i snimanja izjava , novinare su gotovo primorale da to kratko vreme skrštenih ruku pažljivije prate ponašanje prisutnih i sve ono što bi se ranije smatralo krajnje perifernim stvarima. Valjevski novinari tako su mogli da zapaze da sem rečenica: „Ko je za, ima li neko protiv, uzdržanih nema“, ništa drugo i nije izgovoreno.
Ipak na sednici Veća nakon što je pročitao drugu tačku dnevnog reda: „Razmatranje izveštaja o radu zdravstvene ustanove  Apoteka „Valjevo“Valjevo za 2015. godinu“, gradonačelnik Slobodan Gvozdenović inače predsednik Gradskog veća obratio se direktoru pitanjem : „Da li , direktore, ima potrebe za kraćim obrazloženjem? Nema, stavljam na glasanje…“. Sve ovo ne bi bilo posebno interesantno da je u tom trenutku u Sali uopšte bio direktor Apoteke Vojkan Stepanović, ali nije . Zbunjeni medjusobni pogledi novinara jasno su govorili da iskustvo poznavanja Vojkana Stepanovića jasno pokazuje da isti nije u Sali. Da zaista nije u Sali potvrdio je sam Stepanović ušavši nekoliko minuta kasnije i izvinivši se zbog kašnjenja.
Niko od preostalih osam članova Veća nije se očito usudio da gradonačelniku ukaže da direktor Apoteke nije prisutan, ali ni upitao sa kim gradonačelnik razgovara.

image Kako postaje jasno da će Veće ubuduće imati još članova, bez obzira što ni sadašnji nemaju zaduženja, možda bi nekom od novopridošlih zaduženje moglo biti upravo to da bar skrene pažnju u brzom „radu“ na očite pojave , ali i onih kojih nema.
Valjevski mediji bili su svedoci mnogih omaški, lapsusa i krajnje komičnih situacija na brojnim dešavanjima. Svako od njih bivalo je propraćeno malom šalom i osmesima izuzev ovog. Sama, konstatno loša atmosfera u Sali veća nije to dozvolila. Vamedia podseća da je svojevremeno Goran Lučić u vreme svog mandata predsednika Skupštine na sednici Skupštine stavio na glasanje ručak. Aplauz u Sali i visoko podignute ruke u znak da svi prisutni glasaju za ručak, sve odbornike pa i novinare doveo je do toga da svi sa  osmehom zaista odu na ručak. Na sednici Veća svojevremeno je direktor Poleta Zlatomir Lukić u toku svog izlaganja u više navrata zastajao i pravio pauze misleći da mu gradonačelnik Zoran Jakovljević svaki put dok namešta ručni sat na kom mu je prevelika narukvica zapravo maše i pokazuje da stane da bi na kraju upitao : „Hoćete Vi nešto da kažete gradonačelniče?“ Jakovljević je, ponovo popravljajući sat, rekao : „ Ništa potesniću ovo kasnije“. Ovo su samo neke od stotine anegdota kojima je novinar Vamedie za proteklih 20 godina prisustvovao.

image Zašto ovaj dogadjaj nije anegdota? Možda zbog pognutih glava prisutnih i mrtve tišine u Sali.  

S.V.         

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.