Letnja škola mladih matematičara

imageU periodu od 12.do 19. avgusta 2016. Ivanjici se održava Letnja škola mladih matematičara „Ivanjica 2016“. Školu organizujuDruštvo matematičara Srbije i Podružnica matematičara Valjevo.

Ova letnja škola je edukativni kamp za obdarene mlade matematičare iz cele Srbije i namenjena je učenicima od trećeg do osmog razreda, uglavnom takmičarima i onima koji vole matematiku i prirodne nauke.
U radu škole učestvovuje 75 polaznika iz oko 20 gradova i opština širom Srbije, što predstavlja bogatstvo ovog edukativnog kampa, jer pored učenja polaznici imaju priliku da se druže i učestvuju u kreativnim aktivnostima sa darovitim vršnjacima iz različitih sredina.
Društvo matematičara Srbije i Podružnica matematičara Valjevo na ovaj način nastavljaju višedecenijsku tradiciju organizovanja letnjih škola za ljubitelje matematike, sa ciljem da se poboljša i pojača rad sa učenicima koji učestvuju na matematičkim takmičenjima ili žele više da nauče iz ove nauke.
Pored predavanja polaznici imaju priliku da se takmiče na turnirima u misaonim i sportskim igrama, da upražnjavaju sportske aktivnosti i upoznaju osobenosti ovog kraja Srbije.
Rad letnje škole pomažu “Microsoft razvojni centar Srbija” iz Beograda i kompanija „Dunav osiguranje“.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.