Okrugli sto valjevskih voćara

imageGrupa od 100 voćara valjevskog kraja , preko svojih predstavnika, u petak 19. avgusta u 11 časova u velikoj sali Skupštine grada organizuje stručni okrugli sto posvećen nekolicini tema iz oblasti poljoprivrede.

Kako je najavljeno, jedna od tema okruglog stola je kako započeti masovniji plasman voća na osnovu predhodno sklopljenih dugoročnih ugovora između proizvođača i stabilnih kompanija. Potom, razgovaraće se o iznalaženje kompromisa kako da srne budu zaštićene, ali i da se zaštite plodovi napornog rada poljoprivrednika u svojim voćnjacima i baštama koji su sada na udaru divljači.
Organizatori najavljuju da će razgovor biti vođen i o aktivnostima za uvođenje u spisak priznatih sorti kupine i sorte “džambo” koja je kod nas pokazala jako dobre osobine.
Najzad, jedna od tema okruglog stola je i kako sprečiti dalje propadanje objekata bivših seoskih zadruga, koje se sada nalaze u državnoj svojini, i staviti ih u funkciju stanovništva koje živi u toj i široj okolini, a koje je preko njih nekada imalo izuzetnu podršku i dovoljnu sigurnost u proizvodnji, plasmanu i ekonomskoj dobiti.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.