Veštačka stena za penjanje u parku Pećina

imageU parku na Pecini je postavljena veštacka stena za penjanje pa od neophodnih radovas na sportskoj infreastrukturi u samom parku ostaju još tereni.

Uredjenje parka na Pecini koje je pocelo pre cetiri godine i u kom su za to vreme radovi izvodjeni fazno , polako se bliži kraju. Nedavno je u parku postavljena i veštacka stena za penjanje što je bio predlog mladjih Valjevaca. Stena je postavljena na prostoru izmedju skejt parka odnosno dela namenjenog ekstremnim sportovima i decijeg parkica. Ovo je prva veštacka stena koja je postavljena uopšte u Valjevu i ocekivanja su da se penjanje u natrednim godinama u Valjebu popularizuje kao i u drugim gradovima koji je imaju.

image Grad Valjevo je konkurisao i sa projektom vezanim za ovaj park kod ministarstva turizma koje je odobrilo 4 miliona dinara za uredjenje dela trim staze i rašcišcavanje terena dok gradu preostaje tartan podloga na košarkaškom igralištu i uredjenje odbojkaškog igrališta.
Za sada nije poznato da li ce u ovoj godini i pomenuti sportski tereni biti uredjeni ili zakav posao ocekuje grad na prolece.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.