Kovanice za djake generacije

imageU organizaciji Ministarstva prosvete i AD „Politika“ tradicionalno su dodeljene nagrade djacima generacije Kolubarskog i Mačvanskog okruga. Srebrnjake sa likovima istaknutih srpskih naučnih radnika dobilo je 99 učenika.

Prepuna je bila sala Centra za kulturu u kojoj su se okupili djaci generacije dva okruga i to 29 učenika srednjih  i 70 učenika osnovnih škola . Njima je dobrodošlicu na dodelu nagrada , ali u Valjevo deci iz drugih mesta poželeo gradonačlenik Slobodan Gvozdenović rekavši im da ne smeju zaboraviti da su oni najbolji od najboljih. „ Dobro došli u Valjevo , grad kulture značajnih ljudi iz srpske instorije . Valjevo je  centar ŠU, ministarstva prosvete. Deco , vi ste najbolji od najboljih , vi ste oni koji će sutra odlučivati i voditi ovu zemlju. Zato morate biti hrabri. Pozdravljam vas u ime grada Valjeva i čestitam na uspehu“, rekao je Gvozdenović.

image

Već tradicionalna dodela nagrada koja se svake godine upriliči u Valjevu okupila je brojne roditelje najboljih djaka , ali i direktore njihovih škola i predsednike 14 Opština i gradova iz kojih dolaze .  Načelnica ŠU Zorica Jocić je podsetila prisutne da nije slučajno da deca kao nagradu dobijaju kovanice sa likovima znamenitih ličnosti Srbije jer se upravo od te dece očekuje da postanu znamenite ličnosti naše zemlje. „ Put kojim ćete ići , ja znam da neće biti lak i jednostavan , ali s obzirom da ste vi najbolji ja sam sigurna da ćete sve prepreke proći. Da biste postali to što jeste morali ste da ispunite brojne uslove i zato što ste najbolji imate svako pravo da očekujete da os svih koji utiču na vaše živote i oni budu takvi. Očekujte od svojih nastavnika da budu kao i vi , očekujte od svojih roditelja da budu kao vi , ali i očekujte to i od svih nosilaca javnih funkcija , svih onih koji na odredjeni način upravljaju vašim životima da budu kao vi! Vredni, radni odgovorni , vi imate pravo da to tražite “rekla je Jocićeva.

image

S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.