Ušteda za Tešnjarske večeri

imageTešnjarske večeri u Valjevu ove godine biće jeftinije za 800 000 dinara. Iako jubilarne 30-te , gradsko rukovodstvo se ipak odlučilo za uštedu,a za sada poznata imena tri izvodjača.

Tešnjarske večeri u Valjevu biće održane od 5. do 11. avgusta i za ovih šest dana u Valjevu će po pitanju koncerata nastupiti Zorica Brunclik, Neda Ukraden i Piloti. Kako Vamedia saznaje za sada je još nepoznato koji će od rok bendova svirati Valjevcima kao ni tačni datumi održavanja pomenutih koncerata.
U ranijoj izjavi za Vamediu načelnik Gradske uprave Aleksandar Vujić Subotić izjavio je da će se i ove godine potruditi da za svakog bude po nešto kada su u pitanju muzički žanrovi , ali i da će se grad truditi da umesto prošlogpdišnja 4,3 miliona pri čemu su značajan doprinos dali sponzori bude potrošeno manje novca , a po sadašnjoj računici to je oko 800 000 dinara.
Valjevci se, po saznanjima Vamedie, i ove godine mogu nadati koncertima folklornih ansambala koji tradicionalno privlače i veliki broj gledalaca , a ni ove godine neće izostati brojni sadržaji za decu kao ni uobičajeni kulturni sadržaji.
Grad je do sada uglavnom najavljivao oko 100 programa za vreme trajanja Tešnjarskih večeri , ali je sve izvesnije da će ih ove godine biti nešto manje. Interesantno je da su rezultati istraživanja vezanih za Tešnjarske večeri pokazali da gradjani prednost daju koncertima u odnosu na druge sadržaje.
Iako se prošlog leta pokazalo dfa je Letnja pozornica neuslovna za održavanje velikih koncerata za sada još uvek nema odluke o eventualčnoj promeni lokacije.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.