Veće nije prihvatilo amandman na rebalans

imageGradsko veće nije prihvatilo amandman na rebalans budžeta koji je podneo Tim za Valjevo , a kojim se predvidjalo da se svakoj porodilji u Valjevu isplati jednokratna novčana  pomoć. Veće se saglasilo da prihvatanje ovog amandmana nije moguće jer njegovom eventualnom prihvatanju treba da prethodi niz odluka.

Tim za Valjevo podneo je amandman na rebalans budžeta kojim se utvrdjuju prava na pomoć porodici sa decom na teritoriji grada Valjeva, kao i uslovi i način njihovog ostvarivanja. Po ovom predlogu prava na jednokratnu novčanu pomoć imale bi porodilje koje su državvljani RS, žive na teritoriji Valjeva i nepotredno brinu o detetu. Predvidjeni novčani iznos bio bi 30 000 dinara. U predlogu amandmana se navodi i da se u Valjevu godišnje rodi oko 750 beba čimwe bi godišnje izdvajanje u budžetu iznosilo 22,5 miliona dinara , a kako je do kraja ove godine ostalo još pet meseci izdvajanja iz budžeta bila bi u visini od 9,3 miliona dinara.
Gradsko veće nije prihvatilo ovaj amnadman smatrajući da je  za prihvatanje amandmana potrebno da grad poseduje izvesne odluke koje trenutno nema , a koje su osnovni preduslov za realizaciju.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.