Valjevo među četiri grada sa najviše pozitivno rešenih zahteva za građevinske dozvole

imagePrema statistici NALED-a, udruženja kompanija, opština i organizacija civilnog društva koje rade zajedno na stvaranju boljih uslova za život i rad u Srbiji, za prvih šest meseci primene elektronskog sistema za građevinske dozvole, grad Valjevo je rangiran kao jedan od najboljih po broju pozitivno rešenih zahteva.

Valjevo je svrstano među četiri grada sa najvećim procentom pozitivno rešenih zahteva. Na prvom mestu je Kruševac sa oko 71%, potom slede Smederevo sa 68%, a za njima Valjevo i Vršac sa po 67%.
Naš grad je među najboljim gradovima u Srbiji, u primeni tzv. objedinjene procedure, koja omogućava građanima da u kratkom roku, predajom zahteva, dobiju potrebne dozvole i rešenja i to: lokacijske uslove, građevinsku dozvolu, prijavu radova, prijavu izgrađenih temelja, završetak objekta u konstuktivnom smislu, upotrebnu dozvolu.
Predstavnici NALED-a pohvalili su tim iz valjevskog Odeljenja za urbanizam, koji je svojom savesnošću i predanim radom uspeo da ostvari odlične rezultate za grad Valjevo.
NALED je partner Ministarstvu saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture koje sprovodi ovu reformu, u saradnji sa vladama Nemačke i Švajcarske, GIZ-a, USAID-a i Svetske banke.

Odsek za informisanje i protokol
Grad Valjevo

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.