TV VA Plus beleži rast gledanosti

imagePrema tromesečnim istraživanjima agencije IPSOS stratedžik marketing , TV VA PLUS je najgledanija na području koje pokriva. U okviru Nove mreže Srbije čija je članica od oktobra 2015. godine je od 11 tv stanica na četvrtom mestu.

Kumulativno, predstavnici tog specifičnog udruženja elektronskih medija pokrivaju područje 92 grada i opštine, odnosno 3,7 miliona stanovnika Srbije. Na prvom mestu je TV Sremska Šid, čiji vlasnik je praktično otkupio četiri manje televizije sa tog područja i ima 70 zaposlenih, na drugom TV Mag Plus iz Obrenovca, na trećem TV Vranje, a na četvrtom TV VA PLUS. Direktor agencije IPSOS strategic marketing Dejan Radosavljević kaže, da je i za njih bilo izazovno da rade ovakvu vrstu istraživanja, jer se ispostavilo da je NMS odmah iza pet nacionalnih tv stanica i da je procentualno gledanija od svake kablovske mreže pojedinačno .
Direktor i vlasnik TV MAG PLUS Miroslav Paunović, očekuje da će NMS tek pokazati svoju snagu, jer je je trebalo vremena da se građani Srbije upoznaju sa njenim radom, a u narednom periodu se razmatra i proširenje trajanja zajedničkog programa.
Ispitivanja su pokazala da da su članice NMS najgledanija u Vojvodini, zatim u Centralnoj Srbiji, a pojediine i u Beogradu. Rezultati će svakako biti još bolji kada sve članice mreže budu vidljive i u IPTV-iju, kao i u D3 kablu SBB mreže, ali i drugih kablovskih operatera.
Ispostavilo se i da programe lokalnih TV stanica, uglavnom gleda obrazovaniji deo stanovništva i urbane sredine, mada znatnog udela imaju i ruralna područja.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.