Sastanak sa medijima

imageNajuže gradsko rukovodstvo upiličilo je neformalni sastanak sa predstavnicima valjevskih medija. Nova vlast zatražila od novinara vreme, podršku projektima , a o mogućem približavanju drugim gradovima po pitanju finansiranja medijskih projekata i pravednijoj raspodeli poručila da će razmisliti.

U maloj Sali Uprave održan je neformalni  sastanak novinara i novog gradskog rukovodstva kome su prisustvobali gradonačelnik Slobodan Gvozdenović, zamenik Dragan Jeremić, svi članovi Gradskog veća , ali i novi pomoćnici gradonačelnika izuzev bivbšeg gradonačelnika Stanka Terzića koji se u svom starom maniru odrekao susreta sa medijima. „ Želeli smo da se na jedan neformalna način sastanemo sa Vama i na neki nčin bar obeležimo konstituisanje nove gradske Vlade  početak zajedničkog rada u narednom periodu. Nadam se da ćemo ubuduće dobro saradjivati bez obzira na sve što je bilo . Ono što je prošlo je prošlo i to ne možemo ispraviti ali možemo sada početi drugačije. Voleo bih da se češće družimo ovako , nekim zaista dobrim povodima za grad“, rekao je gradonačelnik Gvozdenović u obraćanju prisutnim medijima.
Sa novim početkom saglasio se i zamenik Jeremić zamolivši medije da novoj vlasti daju više od 100 dana da pokažu rezultat. „ Neka to bude bar 365 dana što je dovoljno prostora da nešto uradimo .  Nadam se da ćemo i na dalje dobro saradjivati i zaista se nadam podršci svim onim projektima koje ćemo pokušatzi da realizujemo u narednom periodu“, rekao je Jeremić .

image Gradonačćelnik Gvozdenović je rekao da buduću saradnju sa medijima vidi kroz direktnu komunikaciju , ali i redovne konferencije za novinare ukoliko dešavanja to budu zahtevala.“ Direkno ću komunicirati sa Vama nema potrebe da neki ljudi koji se bave organizacionim poslovima daju izjave . Ovde sam tek pet dana i treba nam još malo vremena da sve uvidimo. Prošlih 25 godina sam se bavio nekim drugim poslom i namera mi je da naučim i upoznam se sa ovim poslom , ali i da promenim ono što mislim da nije dobro“, rekao je Gvozdenović.
„ Valjevu treba mnogo više afrimacije i mnogo više lepih vesti iz Valjeva , ali prosto u štampi prednost imaju neke ružne stvari. U jednom periodu 2014 bili smo stecište ružnih stvari i afera koje su bile isprojektovane i u medijima im je dat značaj kakva realno nisu imale. To je molba koju imamo uvek pogotzovo kada pokušavamo da stanemo u red za neka sredstva u državi“, rekao je Jeremić.  
Na insistiranje Vamedie da odgovori na pitanje da li će nova vlast povećati sredstva za medije gradonačelnik  Gvozdenović je uz osmeh odgovorio „Razmislićemo“.

S.V.

fotografija : Željko Bošković

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.