Funkcije najčešći produkt promena

imageNa novim radnim mestima od ovog ponedeljka biće tri pomoćnika gradonačelnika. Ova mesta pripala su Saši Simiću porezniku, Miroslavu Pimiću ekonomisti i prethodnom gradonačelniku Stanku Terziću.

 

Statutom grada Valljeva predvidjjena su mesta za pet pomoćnika gradonačelnika , ali će novi gradonačelnik za sada iskoristiti samo tri . U naredne četiri godine njemu bi u rukovodjenju gradom trebalo da pomažu Saša Simić inače zaposlen u Poreskoj upravi , Miroslav Pimić , ekonomista i preduzetnik, oba člana SNS-a . SPS će kao koalicioni partner ovo mesto dati dojučerašnjem gradonačellniku Stanku Terziću koji će par meseci na mestu pomoćnika praktično čekati umirovljenje , s obzirom da je u meduvremenu došlo do promene zakona kojim se naknade funkcionerima po odlasku sa radnog mesta više ne isplaćuju u visini prethodne zarade u trajanju od šest meseci već samo tri meseca. Ko će Terzića po odlasku u penziju zameniti na ovom mestu znaće se za par meseci .
U medjuvremenu kako Vamedia saznaje gradonačelnik praktično i nije imenovao šefa kabineta po ovom zvanju jer Statutom grada , ali ni odlukom o Gradskim upravamm nije predvidjeno takvo zvanično mesto već je zbog zabrane zapošljavanja Borko Aleksić pratično lice pod ugovorom koje asistira gradonačelniku . Novo lice na prvom spratu Uprave je i Aleksandra Tomić takodje lice pod PP ugovorom koja asistira Draganu Jeremiću zameniku gradonačelnika.
Grad Valjevo bar po dosadašnjim najavama očekuje i promena Statuta kojom će biti povećan broj članova Gradskog veća sa devet na 11 što praktično znači da pakovanje vlasti još uvek nije završeno.
Novi –stari čelni ljudi grada imaće bar po predizbornim obećanjima pune ruke posla, a javnost očekuje promene, bar je takava poruka većenine na prethodnim izborima. S obzirom na činjenicu da promene jesu proizvod sukoba vlasti i opozicije, a ako uzmemo u obzir činjenicu da je sada vladajući SNS u prethodne četiri godine zauzimao čak 10 funkcija republičkog nivoa u Gradu , ali i da nije bilo preteranog neslaganja u skupštinskoj Sali izmedju dve sada vladajuće opcije, pitanje je šta promene jesu? A možda se promene vide u drugim licima koja bi sada trebala da dokažu kreativnost i agiolnost kako bi promene bile uopšte vidljive. Stoga je jasno da se može zaključiti da nova imenovanja nisu baš mali zalogaj, bar dok su u svesti gradjana obećanja još sveža.
S.V.
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.